Bebeklerde Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Bebeklerde Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Bebeklerin ilk dişleri yani süt dişleri 6-8 ay arasında çıkmaya başlar. Dolayısıyla dişler çıkmaya başladıktan sonra artık temizlik işlemine de başlanması gerekir. Sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce dişlerin çiğneme yüzeylerinin temiz bir tülbent kullanılarak silinmesi yeterli olacaktır.  Ancak bebeklerin arka dişleri çıkmaya başladığı anda diş fırçası kullanıma geçilebilir. Bu da tahmini olarak 2,5–3 yaşından itibaren yapılabilir.

Okul öncesi çocuklarının dişlerini fırçalamak zordur, çünkü bu yaşlarda çocuklar için önemli olan dişlerin fırçalanması değil oyundur. Bunun için bu yaştaki çocukların dişlerini fırçalarken oyun gibi hareket edilmesi alışkanlık kazanması konusunda oldukça önemlidir.

Çocuklar İçin Nasıl Bir Diş Fırçası Seçilmeli?

Çocukların diş fırçaları yetişkinlerinki gibi değildir. Ağızlarına sığacak büyüklükte üretilmiş olan diş fırçaları vardır. Bu diş fırçalarından çocuk için en uygun olanı seçilerek işe başlanmalıdır. Sert kıllı fırçalar çocuğun diş etlerine zarar verebileceği göz önünde bulundurulmalı bunun için daha yumuşak kıllı fırçalar tercih edilmelidir.

Çocuklar İçin Nasıl Bir Diş Macunu Seçilmeli?

Çocuğa diş fırçalama alışkanlığını kazandırabilmek için diş macunu da oldukça önemlidir. Rocs Baby Papatya Özlü Diş Macunu (0-3 yaş) diş macunu çocuğu diş minesine zarar vermeden temizliği sağlayacaktır. Huş ağacından elde edilen doğal ksilitol içeriği çürüklere karşı güvenli koruma sağlarken, bebeklerin genellikle diş macununu yutuyor olmaları göz önünde bulundurulmuş, florid, sodium lauryl sulphate, yapay tatlandırıcı ve renklendirici içermez.

Çocuğuma Dişlerini Günde Kaç Kez Fırçalatmalıyım?

Bebek ve Çocuklar İçin Ağız Bakımı çok önemlidir. Bu nedenle her ebeveynin çocuklarına bu alışkanlığı erken dönemde kazandırması gerekir. Bebek ve çocuklar için günde 2 kez dişlerin fırçalanması yeterlidir. Sabah kahvaltı sonrasında ve gece yatmadan önce 3’er dakika boyunca dişler fırçalanmalıdır.

Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması

Çocukların diş fırçalama alışkanlığını erken kazanmış olması ileriki yaşlarda daha sağlıklı dişlere sahip olmasını sağlayacaktır. Diş hekimleri bu konuda anne ve babalara dişleri fırçalarken masaj yapıyormuş gibi hareket etmelerini, bu sayede dişler temizlenirken çocuğunda rahatladığını belirtiyorlar.

Ağız ve diş bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde diş fırçalama nasıl olmalı, bebek diş bakımı, bebek ve çocuklar için ağız bakımı, ağız sağlığı
Ocak 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR