Bebeklerde Cilt Kuruluğunun Önüne Nasıl Geçilir?

Bebeklerde Cilt Kuruluğunun Önüne Nasıl Geçilir?

Bebeğinizin cildine baktığınızda pul pul dökülme varsa çatlaklar sizi rahatsız ediyorsa muhtemelen cildinde kuruluk başlamış demektir. Dolayısıyla bu durumun önüne geçmeniz hem bebeğinizin rahat etmesini sağlayacak hem de cildinin daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Bebeklerde cilt kuruluğu sık yaşanan bir durumdur. Bu bazen genetik nedenlerden dolayı olur bazen de kullanılan kalitesiz ürünlerden kaynaklanır. Bebeğin cildinin hassas ve narin olması ise kuruma sürecini normalden daha fazla hızlandırır.

Peki, bebeklerde cilt kuruluğunu oluşmaması için neler yapılması gerekir?

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeğin cildinin kuruduğunu anlamak zor değildir. Çünkü cilt kuruduğunda ilk olarak sertleşmeye başlar ve daha sonrasında pullanma şeklinde dökülmeler olur. Eğer bebeğiniz sürekli olarak cildini kaşımaya başlamışsa bu durum da yine belirtiler arasında yer alır.

Kuru cilt özellikle yeni doğan bebeklerde meydana gelir. Anne karnındaki nemli ortam dışarıya çıktığında bulunmadığından bebeğin alışık olmayan cildi önlem alınmazsa kurumaya başlayacaktır. 

Bebeklerde Neden Cilt Kuruluğu Olur?

Ciltteki kuruluk endişe gerektiren bir durum değildir. Çünkü bu yaygın olan bir sorundur. Bebeğiniz güneşe çıkmışsa, yanlış krem kullanmışsanız ya da seçtiğiniz bez bebeğin cildinin kurumasına neden olur. Bunların dışındaki durum ise genetik faktörlere dayalıdır.

Bebeğinizin cildinde sürekli bir kuruma söz konusuysa muhtemelen kullandığınız ürünleri değiştirmeniz gerekir. Çünkü kullandığınız ürün her ne kadar kaliteli de olsa bebeğinizin cildiyle uyumlu olmayabilir. Dolayısıyla zaten hassas olan bu cilt kuruma eğilimi gösterir.

Bebeğin Cildini Düzenli Nemlendirin

Bebeğin cildini sadece kuruduğu zaman değil normal zamanlarda da nemlendirmeniz gerekir. Hassas olan bu yapıyı ancak bu şekilde koruyabilirsiniz. Sebamed Baby Bebek Losyonu 200 ml bebeğinizin cildinin kurumasının önüne geçecektir. Bebek Losyonu bebeklerin narin ciltleri için özel üretilmiştir ve her banyo sonrasında kullanmakta fayda vardır.

Sıcak Havadan Uzak Durun

Sıcak hava cilt kuruluğunda en önemli nedenler arasında yer alır. Kışa girdiğimiz bu günlerde bebeğiniz için uygun ortam sıcaklığının 18 derece ile 20 derece arasında olduğunu hatırlatalım.

Kıyafet Seçimine Dikkat Edin

Anneler yeni doğan bebeklerinin sürekli üşüdüğünü düşünür, oysaki bir bebeğin üşümemesi için ortamın yukarıda belirttiğimiz gibi 18-20 derece arasında olması yeterlidir. Bebeğinize zaten sıcak olan ortamda daha kalın kıyafetler giydirirseniz bu cildinin kurumasına ve pişik oluşmasına neden olur.

Bebek bakım ürünlerimizi incelemek için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde cilt kuruluğu, bebeklerin cildi nasıl korunur, bebek losyonu, bebek bakımı, bebek bakım ürünleri
Aralık 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR