Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeklerde cilt bakımı, miniklerin hassas yapıları nedeniyle oldukça ciddi önem taşıyan bir konu. Henüz gelişimlerini tamamlamadıkları için narin olan bu miniklerin, sağlıklı gelişim süreçlerini sürdürebilmeleri için cilt bakımlarının da aksatılmaması gerekiyor. 

Bebeklerde Cilt Bakımı Neden Gerekli?

Cilt bakımı her yaştaki bireyin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için önemli. Ancak düşüncelerini, isteklerini anlatamayan ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan bebekler için daha da önemli hale gelen cilt bakımının faydalarından biri de dehidrasyonu engellemesidir. Vücuttaki sıvı kaybını tanımlayan dehidrasyon ciddi bir sorundur ancak doğru bir cilt bakımı ile söz konusu durumun yaşanma ihtimali ortadan kaldırılabilir. 

Sadece dehidrasyonun engellenmesi için değil genel anlamda sağlıklı bir gelişim süreci için cilt bakımının önemi iyi anlaşılmalı. 

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

 

  • Bebeklerin bez değişim süreçleri önemlidir. Bez değişim süreçlerinde ılık suyun kullanılması ve doğru bir şekilde kurulama yapılması önemlidir. Bu sırada yeni bezi bağlamak için acele edilmesine gerek yok. Bebeğin vücudunun hava alması gerekir. Birkaç dakikkalık kısa süre yeterlidir. Bebek bezi için ise yüksek emici gücü olduğu bilinen bezlerin kullanılması öneriliyor. Dikkate alınacak bir öneri. 
  • Doğru bir cilt bakımı için unutulmaması gereken noktalardan biri de kıyafet seçimidir. Kıyafetlerin tercihinde pamuklu giysiler akılda bulunmalı. 
  • Anne sütünün yanında ek gıda kullanılıyorsa sıvı tüketimine dikkat edilmeli. Onlar için çok daha önemli olan bu konu kesinlikle gözden kaçırılmamalı. 
  • Yaşına basmamış bebeklerin güneş ışınlarına doğrudan maruz bırakılmaması da bebeklerde cilt bakımı için göz önünde bulundurulması gereken bir gerçek. İnce fakat uzun kollu giysiler ve yine ince uzun paçalı kıyafetleri ebeveynlere bu konuda yardımcı olacaktır. Ayrıca bebeğin şapkayla dışarı çıkarılması yine güneşin zarar verebilecek ışınlarına karşı iyi bir yöntem olabilir.
  • Özellikle yaz mevsiminde bebeğin kıyafetlerinin sık şekilde değiştirilmesi bizzat uzmanlar tarafından önerilmektedir. 
  • Banyo konusuna gelince, bebeğin haftada ortalama 3 kez yıkanabileceği görüşüne kulak verilmeli. Bu  sayının üstüne çıkılması bebeğin sağlığı için tehdit yaratabileceğinden periyoda dikkat edilmeli.  Bebeklere haftada 3 defadan fazla banyo yaptırılmamasının başlıca sebebinin bebeklerin ciltlerinin özellikleri düşünüldüğünde onların yağ dengesini korumaya yönelik olduğu söylenebilir.  Ancak günlük rutine dönüştürülecek biçimde boyun altı, parmak araları pamuklu bir bez yardımıyla temizlenebilir. 
  • Bebeklerin hassas olan ciltlerini nemli tutmak için tercih edilebilecek sabunların alkali sabun içermediği bilinen ürünlerin yanında yumuşak formülleri olduğu kanıtlanan bebek şampuanları olması önemli bir başka konu. 
  • Kullanılmaması konusunda dikkatli olunması gereken konulardan biri de parfümlü olduğu bilinen bebek bakım ürünleri ve ayrıca pudra. Ebeveynlerin bu tür ürünlerden uzak durması bebeklerin cilt bakımı için gözden kaçırılmaması gereken noktalar. Bu ürünler yerine kuru cilde sahip bebekler için banyo sonrası zeytinyağının kullanılması düşünülebilir. 
  • Doğum lekesi ya da cilt sorunları yaşayan bebeklerin cilt bakımı için öneri doktor önerisi dışında ilaç veya krem ve türevleri kullanılmamalı. 

Bebeklerde Cilt Bakımı ve Alerji

Bebeklerde cilt bakımı sürecinde alerji konusu başlı başına dikkat edilmesi gereken bir nokta. Çünkü günümüzde kimyasal formüllerin neredeyse tüm deterjanlarda kullanılması alerjiye genetik yatkınlığı buşlunan bebekler için tehdit yaratabilir. 

Bebeklerin cilt sağlığı için Dermoailem.com’da yer alabilecek ürünler:

Sebamed Baby Bebek Yağı

Sebamed Baby Bebek Yağı

Bebeklerin bez bölgesinde ihtiyaç duyulan temizliği sağlayan Sebamed Baby Bebek Yağı, bebeklerin hassas olan cildi için tercih edilebilecek ürünler arasında yer almaktadır. 

Sebamed Baby Bebek Yağı, cildin tahriş olmasını engellediği gibi cildi yumuşatır ve içeriğinde bulunan e vitamini sayesinde cildi besleyen özelliklere sahiptir. 

Pişik oluşumundan kaynaklanan şikayetlere karşı çözüm üreten bu ürün, dermotolojik testlerden başarıyla geçerek etkisini kanıtlamıştır. 

Bu ürün ile bebeğin cildine hafif dokunuşlarla masaj uygulanması önerilmektedir. 

Sudocrem Bebek Bakım Kremi 250 gr

Sudocrem Bebek Bakım Kremi

Yumuşatıcı etkisi sayesinde bebeklerin cildini rahatlatan bu bakım kremi, tahriş olan kısımlara uygulandığında gözle göürülür bir iyileştirme sağlıyor. Sudocream Bebek Bakım Kremi’nin bir başka faydası da iltihaplı bölümü yatıştırmasıdır. 

Ayrıca olası bir güneş yanığı ya da küçük yaralanma durumlarında başvurulabilecek ve anne babaları pişman etmeyen bir ürün olan Sudocream Bebek Bakım Kremi tüm cilt tiplerine uygulanabilir. 

 

Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için kullanılabilir olan Nem Bombası Kağıt Maske, dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlayacak.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

 

Etiketler: bebeklerin cildi, bebeklerde cilt bakımı, bebek bakımları
Ocak 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR