Bebeklerde Ateş Ölçer Nasıl Kullanılır

Bebeklerde Ateş Ölçer Nasıl Kullanılır

Ateş, anne ve babaların bebeklerde en çok karşılaştığı problemlerin başında gelir. Çünkü ateşin birden fazla nedeni vardır. Annelerin bebeklerinin vücut ısılarını takip etmeleri çok önemlidir. Çünkü ateş aynı zamanda ciddi hastalıkların bir nedeni de olabilir.

Bebeklerin ateşinin olup olmadığını anlamanın en pratik yolu dudaklarla ya da elin tersiyle bebeğin alnına ya da ensesine dokunmaktır. Ancak bu bebeğin ateşinin tam olarak ne kadar yüksek olduğunu ya da düşük olduğunu anlamanızı sağlamayacaktır. Bunun için de bir termometre kullanımı çok önemlidir. Chicco Dijital Pediatrik Bebek Termometresi Ateş ölçer bebeklerin ateşlerini hem pratik hem de doğru ölçebilmeyi sağlayan önemli bir medikal üründür.

Termometreler iki farklı çeşittedir, bunlardan birincisi cıvalı cam termometre diğeri ise dijital termometrelerdir. Dijital termometreler de kendi içinde iki farklı türe ayrılmıştır. Bunlar temaslı ve temassız olan termometrelerdir.

Cam olan ateş ölçerler çok basit bir mekanizmaya sahiptir. İçerisinde bulunan cıva sıcaklığa tepki verir ve bu sayede ateş ölçülmüş olur. En doğru ölçüm cıvalı ateş ölçerlerle yapıldığı düşünülüyor olsa da kaliteli bir ateş ölçerin de hata payı çok azdır. Cıvalı ateş ölçerlerin ölçüm süresi uzun ve kullanımı zahmetli olduğundan dolayı az tercih edilir.

Dijital Ateş Ölçerler

Dijital ateş ölçerler hem hızlı hem de doğru sonucu verdiğinden en çok tercih edilenlerdir. Hata payları 0,1 derece oranında olan bu tip ölçerlerin hafızalarının olması çocuğun ateşinin takip edilmesini de kolaylaştırır.

Dijital ateş ölçerlerin özelliklerinden birisi de alarmdır. Yani yüksek ateş ya da ateş ölçümü tam olarak yapıldığında alarm çalınarak annenin uyarılmasını sağlar.

Günümüzde medikal sağlık ürünleri önemli ölçüde geliştirilmiş ve hem sağlığın kontrolü hem de düzenli takibini sağlamak çok daha etkili olmuştur.

Dijital termometrelerin temassız olanları bebeklere dokunmadan uzaktan takip yapılmasını sağladıklarından dolayı rahatsız edici değildir.

Bebeğin ateşi ölçüldüğünde yüksek çıkmışsa ateşin düşürülmesi için bebeğin soyutularak nemli bir bezle ateşinin düşürülmesine çalışılmalıdır. Düşmeyen ateş sorununda ise acile girmek gerekir.

Medikal sağlık ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde ateş ölçer nasıl kullanılır, dijital ateş ölçer, medikal sağlık ürünleri, sağlıklı yaşam, anne ve bebek
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR