Bebeklerde Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Ağız Bakımı Nasıl Yapılır

Yeni doğum sonrasında bebekler ilk birkaç gün içerisinde dünyaya uyum sağlamaya çalışır ve bunun içinde aile fertleri arasında bir telaş söz konusudur. Bu süreç anne ve baba için önemli olduğu gibi onların anne babası içinde heyecan vericidir. Endişeler, korkular ve zorluklar derken bebeğin bakımı bazı durumlarda güçleşebilir. Ancak o minik bedene zarar verebilecek her şeyin uzaklaştırılması da yine anne ve babaya düşer.

Bebekler dünyaya geldikleri andan itibaren günlük bakım rutini içerisine girmeleri gerekir. Örneğin ağız bakımı bebekler için çok önemlidir. Eğer ağız bakımlarını yapmazsanız bu durumda bebeğinizin ağzında pamukçuk oluşabilir.

Yenidoğan Ağız Temizliği Nasıl Olmalı?

Nasıl olsa yemiyor bunun için ağız temizliğine gerek yok diyenlerden olabilirsiniz. Hemen belirtelim bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü bebeklerin ağızları bakteri için oldukça müsaittir. Süt ya da mama kalıntısının bebeğin ağzında kalması durumunda bakteriler üreyebilir. Bize düşen ise bebeğe zarar vermeden temizlemek gerekir. Özellikle mantar sporları bebeğin ağzında pamukçuğa neden olabilir.

Bebeğin ağız temizliği aslında çok kolay. Yapmanız gereken tek şey vardır o da içme suyunu kaynatıp soğutmak ve daha sonra bu suya tülbent ya da gazlı bez batırarak parmağınıza dolayıp bebeğinizin damağını, dilini ve yanaklarını nazik bir şekilde temizlemek. Unutmayın ki onların ağızları çok hassas bunun içinde bastırmamanız gerekiyor. 

Rocs Baby 0-3 Yaş Ihlamur Özlü Yutulabilen Diş Macunu 0-3 yaş arasındaki bebeklerin kullanımı için uygundur. Ihlamur çiçeği özlu diş macunu tatlandırıcı ve renklendirici içermez.

Yenidoğan bebeğin ağız temizliğini her emzirme sonrasında ya da günde en az bir kez yapmalısınız. Bunu rutin bir şekilde devam ettirdiğinizde yukarıda bahsetmiş olduğumuz diş macunu kullanmaya başladığında artık bu uygulamaya gerek kalmaz.

Bebeklerde Pamukçuk Nasıl Geçer?

Pamukçuk zararlı olmayan bir tür mantar enfeksiyonudur. Yeni doğan bebeklerde sıklıkla görülen bir durumdur. Özellikle bebekler antibiyotik tedavisi görmüşse bu durumda bağışıklıkları düşük olacağından dolayı pamukçuk meydana gelebilir. Böyle bir durumda bebeğinizi doktora götürmek yerinde olacaktır. Doktorunuzun size vereceği damlalarla pamukçuk 1 hafta içerisinde yok olur. Eğer annenin göğüs bölgesinde kızarıklı ve ağrı gibi şikayetler söz konusuysa mantar anneye de geçmiş demektir.

Anne bebek ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz

Etiketler: bebek bakımı, bebek ağız bakımı, bebek ağız bakımı nasıl yapılır, yenidoğan ağız temizliği, bebek diş macunu, bebeklerde pamukçuk, pamukçuk nasıl geçer
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR