Bebekler İçin En İyi Devam Sütü Hangisi?

Bebekler İçin En İyi Devam Sütü Hangisi

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bebekler dünyaya geldikten itibaren 6 ay anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. Ancak maalesef her bebek ve anne bu konuda şanslı değildir. Bazı durumlarda bebek 6 ay anne sütü ememediği gibi bazen de annenin sütünün az olmasından dolayı bebek bu 6 aylık süreyi tamamlayamaz. Böyle bir durumda bebeğin aç kalmasından ziyade çözüm yollarını aramak ve anne sütüne en yakın olan mamayı tercih etmek gerekir. İşte burada tercih edilen mamalar devam sütü olarak tanımlanır.

Devam Sütü Nedir?

Devam sütü belirttiğimiz gibi mama olarak da tanımlanır. Devam sütleri yalnızca annenin sütünün yetmediği durumlarda değil aynı zamanda bebeğin ikinci beslenme dönemine geçtiğinde de kullanabileceği ürünler arasında yer alır. Bebekler anne sütünden sonra direk olarak yemeğe ya da inek sütüne geçemezler. Çünkü inek sütünün içeriğinde bulunan maddeler bebeklerin gelişimine uygun değildir. İlk kez anne olan bir kadının ise bu dönemde merak ettiği şey en iyi devam sütünün hangisi olduğudur. Biz bu konuda birçok anne gibi Bebelac Gold 1 800 gr Bebek Sütü önerebiliyoruz. İlk geçiş esnasında kullanılan 1 numara zaman içinde yükseltilmeye başlanacaktır. En son Bebelac 4 800 Gr Bebek Devam Sütü kullanılmaya başlarken bebek artık katı gıdalara da geçiş yapmış olacaktır.

Bebeklere Devam Sütü Ne Zaman Verilir?

Normal şartlarda bebekler devam sütüne 1 yaşından itibaren geçebilirler. Çünkü içinde az miktarda süt proteini kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi numaralar kullanılarak bebek 3 yaşına kadar devam sütünü tüketmeye devam edebilir.

Anne Sütü İle Devam Sütü Arasındaki Fark Nedir?

Anne sütü ile devam sütü arasındaki farkı belirleyen bebeklerin sindirim sistemidir. Devam sütlerinin içinde yüksek miktarda kazein bulunur. Bu madde anne sütünde de vardır, ancak miktarı düşüktür. Doğal olarak bebek anne sütünü daha kolay sindirebilir. İnek sütünün bebeklere belli bir dönem verilmemesindeki neden de bundan kaynaklanır. Çünkü inek sütünün içeriğinde kazein miktarı çok fazladır ve bebekler sindirmekte güçlük çekerler.

Bebek mama çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ sitemizi inceleyebilirsiniz.
Etiketler: devam sütü, en iyi devam sütü, devam sütü ne zaman verilir, bebelac devam sütü
Haziran 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR