Bebekler İçin Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Bebekler İçin Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Bebeklerin cildi oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bebeğin cildinin dış etkenlere karşı korunması gerekir. Bu etkenlerden biri de güneş ışınlarıdır. Bebekler sağlıklı gelişebilmek için güneş ışınlarından gelen D vitaminine ihtiyaç duyarlar. Ancak bebekleri güneşin zararlı UV ışınlarına karşı da korumak gerekir. Özellikle bebekler çok fazla doğrudan güneş ışınına maruz kaldığında ciddi sağlık problemi yaşayabilir.

Bebeklerin güneşe çıkarken cildini korumak için güneş kremi kullanmak gerekir. Bebeklerin kendilerine özel güneş koruma rutini olmalıdır. Bebeklerde güneş kremi seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bebeğin hassas cildine uyum sağlayacak ve güneşin zararlı ışınlarına karşı cildini koruyacak güneş ürünleri tercih edilmelidir. İşte sizler bebekler için en uygun güneş ürünlerini bir araya getirdik.

Bebekler İçin Güneş Kremi Seçme Kılavuzu

Bebeklerin ciltleri oldukça hassastır. Bu nedenle bebekler için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullanması gerekir. Yetişkin güneş kremi hassas ciltlerine uygun olmadığı için bu kremleri kullanmak yerine bebek ve çocuklar için özel olarak geliştirilmiş güneş kremi tercih etmek gerekir. Formül, dermatolojik olarak test edilmiş ve hipoalerjenik olmalıdır. Paraben ve alkol içermemelidir. Bebek güneş kremi mineral filtreler içermelidir.

Bebek güneş kreminin güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayabilmesi ve oluşabilecek hücresel hasarları önleyebilmesi için SPF 50 ya da SPF 50+ faktör olmalıdır. Yüksek tolerans garantisine sahip olması gerekir. Bunun yanı sıra güneş kreminin suya ve kuma dayanıklı olması son derece önemlidir. Bebekler kumda oynamayı sevdikleri için güneş kreminin kuma dayanıklı olması gerekir.

Bebekler için güneş kremi tercih ederken kolay uygulanabilir ve iz bırakmayan özellikte olmasına ve kolay emilim göstermesine dikkat etmek gerekir. Bebeğin hassas cildine uyum sağlaması için pH değerinin 5.5 olmasına dikkat etmek gerekir. Uzun süreli koruma sağlayan kremler, güneşin altında uzun süre kalan çocuklar için ideal ürünlerdir.

Bebekler için güneş kremi tercih ederken katkı maddesi, parfüm, boya gibi maddeler içermemesine özen göstermek son derece önemlidir. Bunun yanı sıra bitkisel yağlarla desteklenen doğal içerikli güneş kremleri bebeğinizin cildine iyi gelecektir. E vitamini içeren güneş kremiyle bebeğinizin cildinde oluşabilecek yanıkların önüne geçmiş olursunuz.

Chicco Crema Solera Spf 50+ Bebek Güneş Kremi bebeklerin hassas ve nazik ciltleri için özel olarak geliştirilmiştir. E vitamini içeren Chicco Crema Solera Spf 50+ Bebek Güneş Kremi, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağlar. Kokusuz ve suya dayanıklı olan bu ürün, alkol ve boya içermez. Organomineral filtreli ve hipoalerjeniktir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bebekler için güneş kremi, bebekler için doğru güneş kremi nasıl seçilir, anne ve bebek, bebek bakımı, güneş kremi
Temmuz 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR