Bebekler Gece Neden Uyanır?

Bebekler Gece Neden Uyanır

Yeni bebek sahibi olmuş çiftlerin korkulu rüyası bebeklerinin sık uyanmasıdır. Bebekler gece ya da gündüz uyurken yetişkinlere göre daha kısa süreli olarak uyurlar. Ancak bebeğinizin en az sizin kadar uykuya ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız. Eğer bebeğiniz gece sık uyanıyorsa o zaman aşağıda bahsedeceğimiz durumlara dikkat etmelisiniz.

Gece Süresince Ayrı Olma Endişesi

Bebeklerinde yetişkin insanlar gibi endişelendikleri bilinir. Onlardaki bu endişe ise yalnız kalma korkusundan kaynaklanır. Eğer bebeğiniz sağlık problemlerinin dışında sık uyanıyorsa büyük ihtimalle nedeni gece boyunca ayrı kalacağı endişesinden kaynaklanır. Böyle durumda yapılması gereken şey bebeğin uyku düzeni oturana kadar sizin uykunuzdan biraz fedakarlık yapmanız olacaktır. Ancak asla pes etmeyip onu koynunuza almamalısınız.

Bebekler annelerine sokulduklarında kendilerini daha güvende hissederler ve bu da anneden ayrılmayı zorlaştırır. Bebeğiniz belli bir aya gelinceye kadar yanınıza beşik koyarak orada yatmasını sağlayabilirsiniz.

Gastroesophageal Reflux

Bebeklerin gece uyanmasında önemli bir rol oynayan bu durum gizli tıbbi bir sorundur. Bebekler düz bir yüzeye yattıkları zaman mide asitleri yemek borularına doğru akar ve bu da bebekte kusma isteğine neden olur. Yani yetişkinlerde reflü ve mide ekşimesi durumu bu şekilde açıklanabilir.

Wee Baby İlk Hediyem, yenidoğan bebeklerin ihtiyaçları için tasarlanmıştır ve BPA içermez.

Alerjik Durumlar

Bebeğiniz doyurulduktan sonra mızmızlanmaya başlıyorsa bu durumda yediği besin alerjiye neden olabilir ve bu da onun uykusuzluk yaşamasını sağlayabilir. 

Odanın Havası

Nasıl ki insan otururken temiz bir havada bulunmak ister, bebeklerin yattığı odanın da havadar olması gerekir. Özellikle sıcak mevsimlerde bebeği yatırmadan önce odayı havalandırmak ve serinletmek faydalı olacaktır. Bebekler sıcaklarda rahatsız olduklarından dolayı uyumak istemeyebilir.

Ağlayarak İletişim

Bebekler gece sık ağlıyorsa sizinle iletişim kurmaya çalışıyordur, çünkü ağlamak her bebek için bir iletişim modelidir. Bebeğiniz gece sık uyanıyor ve ağlıyorsa bu durumda acıkmış, susamış, altını kirletmiş ya da bunlara benzer durumlar konusunda sizinle iletişime geçmek istiyor olabilir.

Bebeğinizle ne kadar çok vakit geçirirseniz onun vereceği tepkileri de o kadar kolay anlayabilirsiniz. Bunun için ilk başlarda bebeğiniz sık uyanmış olsa da ona ve kendinize zaman vermelisiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bebekler gece neden uyanır, bebekler gece neden ağlayarak uyanır, bebekler neden sürekli uyanır, bebeklerde uyku problemi
Haziran 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR