Bebekler Biberona Nasıl Alıştırılır?

Bebekler Biberona Nasıl Alıştırılır

Bebeklerin biberona alıştırılması bazı anne babalar için uğraştırıcı bir süreç olabilir. Bebekler doğdukları andan itibaren emme içgüdüsü ile hareket ederler. Bunun için de bebeğin biberona geçiş sürecinde reddetmesi normal bir süreç olarak kabul edilir. Bazı durumlarda bebek biberonu önce kabul etse de daha sonrasında reddedebilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında bebeğe nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmek geçiş sürecinin daha kolay olmasına imkân sağlayacaktır.

Bebekleri Biberona Alıştırmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bebekleri biberona alıştırmaya çalışırken dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Bu konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

Bebekler biberona alıştırılırken anneyi emme devam ediyorsa birden kesilmemesi gerekir. Biberona geçiş emmeye ek olarak yapılmalıdır. Bu sayede bebeğin geçiş süreci daha kolay olacaktır.

Bebek anneyi emmeye alışmışsa biberonun da annen kucağında verilmesi gerekir. Bebek bu şekilde kendini güvende hissedeceğinden dolayı eski alışkanlıklarını devam ettirdiğini düşünecektir.

Biberon sürekli farklı kişiler tarafından verilmemelidir. Özellikle geçiş sürecinde bebeğin annenin elinden beslenmesi bebek için daha güvenli bir yol olacaktır.

Bebek anne kucağında beslerken göğüsten uzak tutulması gerekir. Çünkü göğse yakın biberon vermek bebekte emme refleksinin hareket geçmesine neden olur.

Bebek biberonla beslenirken annenin ilgi ve sevgi göstermesi gerekir. Bu sayede bebeğe güven verilmiş olur.

Bebek tokken biberon verilmemelidir. Bu şekilde bebek biberonu reddedecektir. Alışma dönemi bitinceye kadar bebek biberonla açken beslenmelidir.

Uygun ayda uygun biberon seçilmesi gerekir. Chicco Natural Feeling Vetro-Glass Biberon 0m+ 250 ml bebeklerin kolay emebilmesini sağladığı gibi biberona geçişini daha da kolaylaştıracaktır.

Alışma sürecinde biberonun başlığına anne sütünden birkaç damla damlatılması bebeğe tanıdık bir tat oluşturacağından geçişi kolaylaştıracaktır.

Bebeğin seveceği tarzda bir biberon kullanmanız gerekir. İnternet sitemiz üzerinde bulunan bebek ürünleri ve biberonlar bebeklerin ilgisini çekebilecek özelliklere sahip olarak eklenmiştir.

Bebekler Biberona Ne Zaman Alıştırılmalıdır?

Anne adaylarının kafasını en çok karıştıran soru işareti bebeklerin biberona geçiş süresidir. Anneler genellikle bebeklerini biberona alıştırdıklarında emmeyi bırakabileceklerini düşünürler. Oysaki bu doğru olmayan bir bilgidir. Bir bebek bu düşünceyle uzun süre boyunca annesini emmeye devam ederse biberona geçişte zorlanacaktır. İlk 6 ay içerisinde bebeklerin anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyacı yoktur, ancak bu süreden sonra hafif hafif biberonla desteklemek gerekir.

Bebek ürün çeşitlerine https://dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: biberon, bebek ürünleri, chicco bebek ürünleri, chicco biberon, bebek biberona nasıl alıştırılır
Şubat 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR