Bebek Vücut Kremi Nasıl Sürülmeli?

Bebek Vücut Kremi Nasıl Sürülmeli?

Bebek kremlerinin nasıl kullanılması gerektiğin birçok ebeveynin akıllarındaki ilk sorulardan biri olmaktadır. Çünkü özellikle bebeklerin çok hassas bir cilde sahip olması ebeveynlerin endişe etmesine neden olmaktadır. Bunun nedeni de bebeğine herhangi bir zararın gelip gelmeyeceği düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da ilk olarak bebek kremlerinin ne olduğundan bahsetmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bebek kremleri, formülleri gereği daha yoğun ve daha yağlı ürünler olmaktadır ve genellikle nemlendirici, bebeğin cildinde koruyucu olmaları açısından tercih edilmektedirler. Çünkü içlerindeki yağ oranı bebeğin cildinin daha nemli, daha koruyucu olmasını sağlamaktadır.

Ancak yine de bebek kremleri kullanılırken dikkatli olunması gerekmektedir. Çünkü, Sebamed Baby Cream Bebek Kremi gibi kalitesi kanıtlanmış ürünler haricindeki ürünlerin bebeğinizin cildine zarar verme ihtimali yüksek olmaktadır. Bunun temel sebebi de bebeklerin ciltlerinin çok hassas olması ve alerjik reaksiyon göstermelerinin daha muhtemel olması gösterilebilmektedir.

Bebek Vücut Kremi Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek kremi seçiminde ise dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu noktalardan ilki ise kremin kaliteli olmasını sağlamaktır ve bunun içinde Biobaby Kuru ve Çok Kuru Ciltler İçin Krem gibi alternatifleri değerlendirmeniz önerilmektedir. Çünkü nemlendirici özelliği yüksek olan bu kremler bebeğinizin daha yumuşak bir cilt elde etmesini sağlamaktadır.

Bebek kremleri daha yoğun kıvama sahip olmakta veya biraz da yağlı olmaktadır. Bu nedenle direkt olarak kremi bebeğinizin cildine sürmektense öncelikle elinize bir miktar remi alarak sürmeniz daha sonrasında ise bebeğinizin cildine yedirmenizi tavsiye edilmektedir. Bu sayede bebeğinizin direk olarak çok yağlı bir ürüne maruz kalmamasını sağlamış olursunuz.

Bebek kremini sürerken yeni doğan ise ve göbek kordonu hala düşmediyse karın bölgesinden başlamanız önerilmektedir. Bebek kremi sürerken sırt bölgesini en sona bırakmanız ise genellikle önerilen bir nokta olmaktadır. Bunun nedeni sırtına ilk önce krem sürdükten sonra karın ve yüz bölgesine sürebilmek için hemen bebeğinizi sırt üstü yatırmanız gerekeceği gerçeğidir. Bu durumda da kremin çoğunun bebeğinizi yatırdığınız zemine geçmesine neden olabilmektedir. Bu olasılığı en aza indirmek gerekmektedir. En az ürünle en fazla faydayı sağlamak hassas olan bebek cildi için dikkat edilmesi gereken bir noktalardan biridir.
Etiketler: vücut kremi, bebek vücut kremi, bebek kremi, sebamed baby cream
Mayıs 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR