Bebek Temizliği ve Günlük Bakımı Nasıl Olmalı?

Bebek Temizliği ve Günlük Bakımı Nasıl Olmalı?

Yeni doğmuş bir bebeğin cildi hassas, narin ve ipeksidir. Kaygan koruyucu bir maddeyle kaplı olan bu cildin mutlaka hassas ürünler kullanılarak temizlenmesi gerekir.  Yeni doğmuş bir bebeğin her gün yıkanması gerekmez, hatta yıkanmaması bebeğin hayata uyumu açısından daha faydalı olacaktır. Yıkamak yerine günlük rutin bakım ve temizliğine dikkat edilmesi yeterli olacaktır.

Bebeğin Günlük Bakımı Nasıl Olmalı?

Yeni doğan bebeğinizi günlük yıkayamayacağınıza göre günlük temizlemeniz gerekiyor. Bunun için biraz pamuk, yumuşak bir bez ve havlu yeterli olacaktır. Bebeğinizi silmek için kullanacağınız suyun önceden ayarlanmış ve ılık olması önemlidir. Temizliğe ilk olarak yüzlerinden başlamanız gerekiyor. Yukarıdan aşağıya doğru yapılan temizlik işlemi doğru yöntemdir. Hatta bebeğinizin cildini suyla temizlemek istemiyorsanız doğumdan itibaren kullanılmak üzere formüle edilmiş Mustela Cleansing Water Susuz Temizlik Yenidoğan 300 ml durulama gerektirmeyen temizleme sıvısı, bebeğinizin pratik ve nazik temizliği için idealdir. İçerdiği yumuşak tensiyoaktifler ve Sabunotu özü sayesinde, bebeğinizin yüz ve bez bölgesini temizler.

Bebeğinizin yüz temizliğinde önce gözlerinden başlamanız gerekiyor. Yukarıda bahsettiğimiz pamuğu suya batırarak bebeğin gözlerine bastırmadan temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında ağız, kulak ve burun temizliğini yapabilirsiniz.

Vücut Temizliği

Bebeğinizin yüz bölgesini temizledikten sonra boyundan aşağıya doğru inmeniz gerekiyor. Özellikle terleme, emzirme ya da beslenme esnasında sızan süt bebeğinizin boyun bölgesinde birikebileceğinden sağlıksız bir ortam oluşturulmasına neden olabilir.

Temizliğini yaptığınız her bölgeyi ovalamadan kurulamanız gerekiyor. Yukarıda bahsettiğimiz temizlik ürünleri ovalamaya gerek kalmadan bebeğinizi temizlemenizi sağlayacaktır.

Alt Temizliği

Bebeklerde günlük rutin içerisinde yer alan alt değiştirme mutlaka doğru yapılması gerekir. Zamanında yapılmayan alt temizliği bebekte pişiğe neden olacağından huzursuzluk yaratabilir.

Bebeğinizin altını temizlemeye başlamadan önce mutlaka altına alt değiştirme pedi ya da bir örtü sermelisiniz. Bu bir kaza anında zeminin temiz kalmasını sağlayacaktır. Kaliteli bebek bezleri daha uzun süre dayandığından dolayı önerilebilir. Kız çocuklarda popo önden arkaya doğru temizlenirken erkeklerde ise arkadan öne doğru temizlemek gerekir.

Bebek bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: bebek temizliği, bebek bakımı, bebek temizlik ürünleri, bebe şampuanı
Mart 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR