Bebek Güneş Kremi Nasıl Seçilmeli?

Bebek Güneş Kremi Nasıl Seçilmeli?

Bebekler için güneş kremi seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Çünkü, her bebeğin cildi, yaşı ve cilt hassasiyeti değişiklik göstermektedir. Bu nedenle sizler için bebek güneş kremi seçilirken dikkat edilmesi gereken birkaç ufak noktayı derledik.

Yaşa Göre Ürün Seçilmeli

Bebekler için güneş kremi seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yaşa göre ürünün seçilmesidir. Çünkü, bebekler için bile olsa yenidoğan bir bebek ile 6 aylık bir bebeğin kullanabileceği ürünler aynı olmayabilmektedir. Bu nedenle de bebekler için güneş kremi seçilirken Mustela Protection Lotion Bebek Güneş Losyonu gibi kaliteli markaların bebekler için ürettiği ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Fiziksel Koruyuculuğu Olan Ürünler Tercih Edilmeli

Güneş koruyucu kremi, losyonu ya da spreyi tercih edilirken güneşe karşı ciltte bariyer oluşturan ve bu sayede de bebeğinizin cildini koruyan ürünlerin seçilmesi gerekmektedir. Çünkü bu ürünler bebeğinizin sağlığı açısından çok önemli olmaktadır.

Vücut ve Yüz İçin Ayrı Ürünler Kullanılmalı

Güneş kremi, losyonu gibi güneş koruyucu ürünlerin kullanılması çok önemli olmaktadır. Aksi takdirde tam olarak ürünlerden verim alınamamaktadır. Çünkü üretilen her bir ürün başka bir bölge için üretilmektedir. Bu nedenle de diğer ürünler bebeklerin ciltleriyle tamamıyla uyumlu olmayabilmektedir.

30 ile 50 Arası Faktör Yeterli

Güneş kreminin koruyuculuk faktörü çok önemli olmaktadır. Ancak Sebamed Baby Spf 30 Güneş Kremi gibi 30 faktörlük kremler de tercih edilebilmektedir. Çünkü bilindiği üzere Spf 30 olan ürünler yüzde 97’lik bir koruma sağlamaktadır. Spf 50 ise yaklaşık yüzde 98’lik bir koruma sağlamaktadır. Bu nedenle de krem alınırken illa 50 faktör üstü olmasına gerek olmamaktadır. Kaliteli olduğu sürece Spf 30 da oldukça koruyucu olabilmektedir.

Evden Çıkmadan Sürmeli

Çocuklarınızı ya da bebeklerinizi güneşten korumak için öncelikle güneş kremini evdeyken sürmeniz önerilmektedir. Çünkü aksi takdirde güneşin etkilerine karşın çok güçlü bir korunma sağlanmamış olacaktır. Bunun nedeni ise dışarı çıkınca maruz kaldığı güneş ışınlarının krem sürülünceye kadar bebeğinize zarar verebilme ihtimalidir. Bu nedenle de evden çıkmadan güneş kremi sürmeniz ve bebeğinizi ya da çocuğunuzu daha evdeyken korumanız çok daha mantıklı olacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş kremi, bebek güneş kremi, çocuklar için güneş kremi, bebek güneş kremi nasıl seçilmeli, bebek güneş kremi kaç faktör olmalı, çocuk güneş kremi kaç faktör olmalı
Temmuz 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR