Bebek Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir yetişkinin cildine kıyasla çocukların ve bebeklerin ciltlerinin çok daha hassas ve çok daha çabuk zarar görebilecek yapıları olmaktadır. Bu nedenle de bu hassasiyet durumu bebekleri ve çocukları güneş ışınları karşısında daha savunmasız bırakmaktadır.

Bundan kaynaklı olarak bebeğiniz ya da çocuğunuz ile dışarı çıkacağınızda onlar için özel olarak üretilmiş Mustela Protection Lotion Bebek Güneş Losyonu gibi kaliteli ve özel üretim markaların ürünlerinin kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda da Spf 30 ile 50 arasında olan güneş losyonlarının kullanılması büyük önem arz etmektedir.

Güneş Kremi Nasıl Seçilmeli?

Yetişkinlerin cildine oranla daha düşük dirence ve güce sahip olan bebek ciltlerinin güneş yanıklarına karşı korunabilmesi için güneş kremi ya da losyonu çok önemli olmaktadır. Bu nedenle sizler için güneş losyonlarının, kremlerinin seçiminde dikkat edilmesi gereken bilgileri kısaca derledik.

Bebekler veya çocuklar için kullanılacak güneş kremlerinin Spf 30 ile 50 arası olması gerekmektedir. Paraben ve parfüm bulunmayan ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir. Ürünün içinde renklendirici gibi ya da alkol gibi bebek cildine zararlı olabilecek maddeler olmamalıdır. Güneş kremi UVA ve UVB olarak isimlendirilen ışınlara karşı dirençli olmalıdır.

Güneş kremlerinde yumuşak yapılı, sürülmesi kolay olan ve kalıntı bırakmayan ürünlerin seçilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda da kremin içeriği incelenmelidir. Kullanılması düşünülen güneş kreminin nano olmayan çinko oksit mineral temelli olanları seçilmelidir. Özellikle de ürün içeriğinde oxybenzone veya para amino benzoik asit gibi maddelerin olmamasına dikkat edilmelidir.

Güneş kremleri gibi ürünlerin eczanelerden ve doktora danışılarak alınması önerilmektedir. Aynı zamanda da kokusuz, parfümsüz, kimyasal olmayan ürünlerin seçilmesi gerekmektedir. Bebeklerde ve çocuklarda kullanılan güneş kremlerinin yanı sıra protein, vitamin gibi gerekliliklerinde karşılandığından emin olmak gerekmektedir. Aksi takdirde cildin direnci düşebilmektedir. Bunun dışında ise bebeklerin ve çocukların evden çıkmadan 30 saat kadar önce kremlenmesi cildin kremi emmesi için gereklilik olmaktadır.

Hayatlarımızın en değerli varlıkları olan çocuklarımızın ve bebeklerimizin sağlığına dikkat etmek çok önemli olmaktadır. Çünkü, bebeklerin ve çocukların dirençleri düşük olabilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebek güneş kremi, bebekler için güneş kremi, bebek güneş kremi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, güneş kremi nasıl seçilmeli
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR