Bebek Güneş Kremi Kaç Faktörlü Olmalı?

Bebek Güneş Kremi Kaç Faktörlü Olmalı

Bebek güneş kremleri bebeğin cilt sağlığı açısından oldukça önemli bir konudur.  Çünkü, birçok uzmana göre, güneş koruyucularının alerjik yan etkilerinin olma ihtimali yüksek olmaktadır. Bu nedenle bebeğe güneş kremi sürülmesi cildinin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir.

Ancak, birçok araştırmacı aşırı sıcakların yaşandığı yaz aylarında bile olsa 6 aydan küçük bebekler için güneş koruyucu kremler kullanımı alerjik durumlara neden olabilmektedir. Bu nedenle bebek güneş kremleri daha çok 6 aydan büyük bebekler için önerilmektedir.

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında cildin, güneşin zararlı etkileriyle daha çok karşı karşıya kalırız. Bunun önüne geçmek için ise 6 aydan küçük çocukları güneşin tepede olduğu saatlerde dışarı çıkarmamak önerilmektedir. 6 aydan büyük olan çocuklar için ise ya La Roche Anthelios XL Dermo Pediatrics Spray Spf 50+ gibi yüksek korumalı, hassas ciltlere özel kremlerin kullanılması ya da dışarı çıkarılmaması önerilmektedir.

Çocuklar 10.00 İle 15.00 Saatleri Arasında Güneşe Çıkarılmamalıdır

Hassas çocuk ciltleri için esas korumanın güneşin tepede olduğu saatlerde dışarı çıkmamak olduğunu ifade eden bazı uzmanlar cildin insan hayatı için çok önemli olduğunu ve yalnızca iç organları koruma görevini üstlenmediğini aynı zamanda da D vitamini sentezi yaptığını söylemektedir.

Ailelere, bebeklerini güneşin zararlı etkilerinden korumaları tavsiyesinde bulunan uzmanlar, özellikle 6 aydan küçük bebeklere kesinlikle güneş koruyucu krem önermediklerini ifade etmektedir. Çünkü güneş koruyucularının kendilerinin de alerjik yan etkileri olabileceğini söylemektedir. Bu etkilerin ise bebekler üzerinde sonuçlarının net olmadığını aktarmaktadırlar.

Daha Çok 1 Yaşından Sonra Güneş Koruyucu Kremi

Uzmanların genel kabulüne göre güneş koruyucularının içeriğinde ultraviyole A ve B etkilerinin olması gerekmektedir. Çocuklar için en az 30 faktörlü güneş koruyucularının uygun olabileceğini dile getirmektedirler.

Uzmanlar daha çok 1 yaşından sonra güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerektiğini savunmaktadır. Sebamed Baby Sun Lotion Spf 50+ gibi yüksek faktörlü, çocuklara özel üretilen güneş kremlerinin kullanılması belirtmektedirler.

Bu kremlerin günde en az 3 ila 4 kez, çocuğun ihtiyacına göre, denize girip çıktıktan sonra tekrar tekrar sürülmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle bebek ve çocuklar için markaların bebek güneş serisi gibi bebeklere ya da çocuklara özel olarak üretilen güneş kremlerini kullanmalarını tavsiye etmektedir.
Etiketler: bebek güneş kremi, bebek güneş serisi, sebamed bebek güneş kremi
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR