Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni anne ve baba olanlar için bebeklerinin ilk banyosu heyecan vericidir. Bebeğin kendi hassaslığının yanı sıra cildine temas edecek olan suyu sıcaklığı, banyoda kullanılacak şampuan ve ürünlerin nasıl olması gerektiği ailenin en çok merak ettiği ve tedirgin olduğu konuların başında gelir.

Aşağıda bebeklerin ilk banyosunda anne ve babaların nelere dikkat etmeleri ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Bebeğin ilk banyosunu yaptırırken tüm malzemelerin yanınızda olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bebeğinize banyo yaptırırken hızlı olmanız ve zaman kaybetmemeniz gerekiyor.

Seçtiğiniz şampuanın mutlaka yenidoğan bebekler için uygun olmasını sağlamalısınız.

Banyo sonrasında kullanacağınız havlunun, kıyafetlerin ve diğer kumaş içeren her şeyin % 100 pamuk olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebekler eskiden doğduğunda hemen yıkanırdı, ancak günümüzde bu şekilde yapılmıyor. Bebek doğduktan sonra önce silinerek temizleniyor. Çünkü bebeğin vücudunda “vernic cazanova” denilen bir madde onun ısı dengesini korumaya ve onun bağışıklık sistemini güçlendirme devam ediyor. Yıkama işlemi bebeğin göbek bağı düşene kadar yapılmıyor.

Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinizin göbek bağı düştüğünde artık ilk banyosunu yaptırabilirsiniz. Bunun için oda sıcaklığının 21–24 derece arasında olmasına dikkat etmelisiniz.  Bebeği yıkayacağınız suyun sıcaklığı 36–37 dereceyi geçmemelidir. Bebek beslendikten 1,5 saat sonrasında yıkanmalıdır, çünkü bebeği tokken yıkadığınızda kusma ihtimali vardır.

Bebeğinizi yıkarken dikkat etmeniz gereken bir noktada onu neyle yıkayacağınızdır. Cildi hassas olduğu için cildine her şeyi süremezsiniz bunun için bebeklerin hassas cildine uygun olan Chicco Ekstra Emici Yumuşak Banyo Süngeri tercih edebilirsiniz.

Piyasa da ve internette bebek ürünleri satışı yapan yerler var. Sitemizde bunlardan bir tanesidir. Bebeğinizin banyo ürünlerini sitemizden temin edebilirsiniz.

Öncelikli olarak bebeğinizin vücudunu yıkamanız gerekiyor, başına çok fazla su dökmemeli özellikle kulaklarına suç kaçırmamayı sağlamalısınız. Bebeğinizi ilk kez yıkamaya başladıktan sonra artık her gün ya da gün aşırı olarak yıkayabilirsiniz. Eğer bebeğinizi her gün yıkamak istiyorsanız o zaman vücuduna bir gün şampuan sürerseniz bir gün sürmemelisiniz. Bu sayede bebeğinizin cildinin kurumamasını sağlamış olursunuz.

Bebek banyo malzemeleri için https://www.dermoailem.com/  adresimiz ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebek banyosu, anne ve bebek, bebek ürünleri, bebek temizlik ürünleri, bebek banyo seti
Ocak 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR