Bebeğiniz İçin En Uygun Şampuanı Nasıl Seçersiniz?

Bebeğiniz İçin En Uygun Şampuanı Nasıl Seçersiniz?

Bebeklerin cildi yetişkinlerin cildine göre daha hassastır. Bunun için bebeklerde herhangi bir ürün kullanırken dikkatli olmak gerekir. Bebekler için kullanılan ürünler arasında şampuanlar da vardır. Farklı formüllerle üretilmiş olduğundan bebeğiniz için en uygun şampuanı kullanmak doğru olacaktır.

Aşağıda, bebeğiniz için en uygun şampuan nasıl seçilir? detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Göz Yakmamalıdır

Bebeklerde şampuan seçerken göz önünde bulundurulması gereken ilk konu gözlerini yakmaması olmalıdır. Bebek banyo yaparken zaten suya karşı hassas olacağı için gözlerinin yanması halinde huzursuzlanacak ve bir sonraki banyoya girmek istemeyecektir. 

Konak Oluşumunu Önlemelidir

Bebekler 3 aylık olduklarında saç derilerinde pul pul dökülmeler meydana gelir. Konak adı verilen bu durum için koruyucu şampuan kullanmak oluşumu engelleyecektir. Konak bebeklere sık görülen bir durumdur. Anne için endişe verici olan bu durum bebeğin sağlığıyla ilgili değildir.

Kimyasallar İçermemelidir

Bebeklerde şampuan seçerken içeriğine de dikkat etmeniz gerekir. İçeriğinde kimyasal bulunan şampuanlar bebeğinizin hassas cildine ve saç derisine hasar verebilir. Satın alacağınız şampuanın içeriğinde aşındırıcı ve tahriş edici kimyasallar bulunmamalıdır.

Parfüm veya Alkol Gibi Kimyasallar İçermemelidir

Bebeğinizin cildine hasar verebilecek bir diğer kimyasallar alkol ve parfümlerdir. Kozmetik ürünlerde kullanılan bu kimyasallar, bebeğin cildine zarar verebileceği gibi alerjik reaksiyona da neden olabilir.

Organik İçerikli Ürün Seçimi

Bebekler için şampuan seçerken organik içerikli olanlar en sağlıklı olanıdır. Sağlıklı bir bebek bakımı için şampuandan tutun da bebeğin kullandığı tüm ürünlere kadar organik olmasına dikkat etmeniz gerekir. Sebamed Yeni Doğan Şampuanı Pompalı 500 ml, bebeklerin ince saçlarının ve narin saç derilerinin temizliği ve bakımı için idealdir. Kuruluk ve tahriş riskini en aza indirir

Doğal şampuanlar bebeğin cildini korumakla kalmadığı gibi besleyici özelliğe de sahiptir. Doğru bebek şampuanları bebeğin cildini koruduğu gibi cilt bariyerinin de güçlenmesine imkan sağlar.

Omega-6 Yağı İçermelidir

Omega 6 yağının vücuttaki faydası kadar saçlara da faydası vardır. Bu yağ sayesinde bebeğin saçları dökülmeyeceği gibi saç derisinde kabuklanma da olmayacaktır. Omega 6 yağı sayesinde bebeğin saç derisi ihtiyaç duyduğu nemi karşılayabilir.

Bebek ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebek şampuanı, bebe şampuanı, en iyi bebek şampuanı, bebek bakımı
Haziran 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR