Bebeğin Cilt Bakımı İçin Öneriler

Bebeğin Cilt Bakımı İçin Öneriler

Aylarca devam eden sabırsız bekleyişin ardından, bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız an, dünyanın en büyük mucizelerinden birine de sahip olduğunuzu fark edersiniz. Bundan böyle hayatınıza bir “Anne” olarak devam edeceğiniz gerçeği mutlu bir heyecanın yanı sıra, getirdiği sorumluluk duygusu nedeniyle endişe kaynağı olabilmektedir.

Anneler bebek bakımıyla ilgili ne kadar kitap okuyup öğüt dinlese de birçok konuda endişelenmektedirler. Ancak, bebek ve anne bakım ürünleri ile bu süreç çok daha kolay geçmektedir. Bu nedenle sizler için temel yapılması gerekenler ve bebek ürünleri ile yapabileceğinizi derledik.

Cilt Hassasiyetleri

Cilt hassasiyetleri özellikle doğumdan sonra bebeğin ya da annenin ortama alışma sürecinde beklenen bir etki olmaktadır. Bebeklerin cildi ince ve hassastır ve çok yönlü fonksiyonları gelişmemiştir. Bu nedenle bebeklerin cildi doğumdan itibaren özel bakım ve ilgi gerektirir.

Bebeğinizin cildinin gereksinim duyduğu bakımı sağlayabilmek için cilt tipini öğrenmeli ve cilt tipine göre uygun bakım ürünlerinden faydalanmanız gerekir.

Vücut temizliği için banyo yaptırılırken cilt için uygun bakım ürünleri kullanılmalıdır. Mustela Cold Cream ve Organik Balmumu İçeren Besleyici Bebek Şampuanı tercih edilebilir. Cold Cream ve organik balmumu içeren bu ürün bebeğin vücudunu ve saçını nazik bir şekilde temizler. Zengin ve besleyici özelliğe sahip bu besleyici şampuan cildi besler.

Bebeğin cildini korumak için kullanılabilecek ürünlerden arasında Mustela Cold Krem İçeren Besleyici Vücut Losyonu yer alır. Doğum ile hassaslaşan cildin eski güçlü haline dönebilmesi ve hassasiyetini düşürebilmesi için her zaman ek bir besleyici takviyeye ihtiyaç duymaktadır. Cold krem içeren besleyici losyon cildi uzun süreli nemlendirmeye yardımcı olur.

Pişik ya da İsilik

Yeni doğan ve bezlenen bebeklerde özellikle pişik çok sık rastlanılan bir sorun olmaktadır ve bu sorun yüzünden birçok bebek acı çekebilmektedir. Bu nedenle de ebeveynler çocukları pişik ya da isilik olmasın diye farklı yollar arayabilirler.

Bu yollardan biri de Mustela Vitamin Barrier 1-2-3 Pişik Kremi gibi kremler kullanarak bebeğin altının pişik yapmasının engellenmesidir. İsilik için ise birçok bebek bakım ürünü bulunmaktadır ve bu ürünleri doktorunuza danışarak kullandığınız takdirde sorununuzu çözmek oldukça kolay bir hal almaktadır.
Etiketler: bebek ürünleri, mustela pişik kremi, bebek şampuanı
Nisan 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR