BB Krem CC Krem Farkları

BB Krem CC Krem Farkları

BB krem ve CC krem cilt bakım hayatımıza nispeten yeni girmiş olan kavramlar. Ortak özellikleri nemlendirici ve fondöten özelliklerini bir arada sunmak olan bu ürünler, kapatıcıdırlar ve güneşin zararlı etkilerinden de korurlar. İkisinin ayrıldığı temel nokta, BB kremler nemlendirerek renklendirirken, CC krem ten rengini açarak eşitlemektedir.

BB Krem

BB harfleri “blemish balm” ya da “beauty balm” olarak açılabilir. Leke merhemi ya da güzellik merhemi anlamına gelmektedir. Buradan da BB kremin lekeleri kapatarak güzelleşme sağladığını anlayabiliriz.

BB Kremin Faydaları

BB krem, kadınları hem nemlendirici hem fondöten kullanmaktan kurtaran bir ürün. Çünkü aynı anda hem nemlendirme hem de renklendirme özelliklerine sahip. BB kremden önce nemlendiricinin üzerine sürülen fondöten akıyor ve yüzün görünümü kötüleşiyorken, günümüzde böyle bir problem kalmadı. İçerdiği güneş koruması faktörüyle cildi güneşin zararlı etkilerinden de koruyarak tam bir bakım sağlayan krem, bunu yaparken gözenekleri de tıkamıyor. Cildin renklendirilmesini kurutmadan gerçekleştiren yapısıyla, kuru cildi olanlar kadar, her gün makyaj yapmak zorunda olan kadınlar için de ideal. Devamlı fondöten kullanamayanlar ve fondötenle cildinin pütürlü hale geldiğini düşünenler için de iyi bir çözüm. Sivilceye yatkın olanlar da fondötene oranla çok daha rahat kullanabilirler.

Kıvamı ve Görüntüsü

BB krem boya içeren nemlendiriciler ile sıvı fondöten arasında bir kıvamdadır. Yüzde çok ağır bir makyaj görüntüsü yaratmaz. Bu özellikleriyle krem, günlük kullanıma uygundur. Ancak onu gece makyajında da fondöten ile birlikte kullanarak sağlıklı ve etkili bir görüntü elde edebilirsiniz. Hem nemlendirici etkisiyle cildi korur, hem de fondötene bir baz oluşturur. Yumuşatma ve yatıştırma özelliği de olan BB krem canlı bir makyajın anahtarıdır.

CC Krem

CC kremin açılımı “colour correcting” yani renk düzeltmedir. BB kremin kapatıcılık, nemlendirme, koruyuculuk gibi özelliklerine de sahip olmakla birlikte, özellikle ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek amaçlı kullanılır. Dengeleyici özelliğe sahip olan krem, cilde ışıltı da getirir. Özellikle kızarmış ciltlerin eşit tona gelmelerini sağlar. Antioksidan, C ve E vitaminleri ile yüksek oranda GKF içerir. BB kremden daha hafiftir. Cilt sorunları, kızarıklıklar, güneş lekeleri ve derin lekeleri gizlemede çok etkilidir.

BB Krem mi CC Krem mi?

Eğer amacınız yüzünüzü hem nemlendirip hem renklendirdiğiniz günlük bir makyaj yapmak ve aynı zamanda güneş etkilerinden korumaksa BB krem, cildinizde derin lekeler, kızarıklıklar, renk eşitsizlikleri varsa aynı sonuçlara ulaşmak için CC krem kullanabilirsiniz.

BB Krem ve CC Krem Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Özellikle cilt türünüz ve tonunuz önemlidir. Nemlendirici yapısını düşünerek, kuru cildiniz varsa yoğun nemlendirici, yağlı bir cilde sahipseniz dengeleyici bir ürün kullanabilirsiniz. Bu kremler aynı zamanda cildinize renk de verdiğinden, tıpkı fondötende olduğu gibi cildinize uyumlu tonu seçmeniz önemlidir. BB ve CC kremler fondötenler kadar çok renk çeşitliliğine sahip değildirler. Genellikle açık ve orta tonları vardır. Bunun dışında, yazın bu kremlerin koruma faktör derecelerine de dikkat ederek, daha güvenli bir koruma sağlayabilirsiniz.

BB Krem ve CC Krem Nasıl Uygulanır?

Hafif ve nemlendirici etkili oldukları için rahatlıkla nemlendirici sürer gibi parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Fırça ya da sünger ile de eşit bir şekilde yaymanız mümkündür.

BB ve CC krem kullanmadan önce cildi temizleyip toniklemeli, yatarken de, ne de olsa renk pigmentleri içerdiklerini düşünerek, bu kremleri yüzden silmelisiniz. Ayrıca bu kremlerin, sadece nemlendirme amaçlı olarak kullanılamayacaklarını, nemlendirme için ayrıca nemlendirici kullanmanız gerektiğini de unutmamanızda fayda vardır.

Dermoailem Ürün Yelpazesinde Yer Alan BB Kremler

BioNike Defence Hydra5 BB Silky Cream Spf 40 ml

BioNike Defence Hydra5 BB Silky Cream Spf 40 ml

Cildi nemlendirmeye ve aydınlatmaya yardımcı olan ürün, onu aynı zamanda dış etkilere karşı korur. Orta tondaki krem yoğun bir nemlendirme sağlarken cilde pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm katar. Formülünde bulunan özel mikronize pigmentler yüze hafif koyu bir ton verilmesini sağlar. Cildi iyice temizledikten sonra kullanılması, kremin etkisini arttırarak yüzün ışıltılı bir görünüme kavuşmasını kolaylaştırır.

BioNike Defence Hydra5 Radiance Nemlendirici ve Aydınlatıcı BB Krem Açık Ton 40 ml

BioNike Defence Hydra5 Radiance Nemlendirici ve Aydınlatıcı BB Krem Açık Ton 40 ml

Yumuşak dokulu bir nemlendirici krem olan BioNike Defence Hydra5 Radiance Nemlendirici ve Aydınlatıcı BB Krem Açık Ton 40 ml. yumuşak dokusuyla özellikle leke giderici olarak formüle edildi. Hafif dokusuyla ve içindeki mikronize pigmentlerle cilt tonunu ideal derecede eşitleyen ürün, cilde hafif bir renk verir ve kusurları başarıyla gizler. Cildi iyice temizledikten sonra uygulanması etkisini artıracaktır.

Dermoskin BB Cream Spf 50 50 ml

Dermoskin BB Cream Spf 50 50 ml

Cildin renk tonunu dengelerken, 50 faktörlü koruma etkisiyle güneşin zararlı etkilerinden korur. Yoğun nemlendirici etkisiyle, cildin renk tonunu eşitler, leke oluşumunu engeller; cildin sıkılaşıp yenilenmesini sağlar.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: bb krem, cc krem, bb krem cc krem farkı
Aralık 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR