Balık Yağının Kullanımı Nasıl Olmalı?

Balık Yağının Kullanımı Nasıl Olmalı?

Balık yağı olarak bilinmekte olan bu takviye edici gıda türü genellikle denizlerdeki balıklardan ve genel olarak deniz ürünlerinden elde edilen bir gıda olmaktadır. Bunun yanı sıra balık yağının içerisindeki zengin Omega-3 kaynakları sayesinde her yaş grubundan insanın kolaylıkla kullanabileceği takviye edici gıdalar olmaktadır.

Balık yağı temel anlamda vücudun üretemediği için besinler aracılığıyla alınabilen Omega-3 maddesi içermektedir. İçeriğinde bulunan bu madde sayesinde ise balık yağları ya da Dynavit Omega- 3 takviyeleri kişilerin beyin gelişimlerine büyük bir katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ise kalp ve damar hastalıklarıyla mücadele konusunda da olumlu etkileri olduğu çeşitli bilimsel çalışmalar ile ortaya konmuştur.

Omega-3 maddesinin aynı zamanda kolesterolü düşürme noktasında etkili olduğu, kanın pıhtılaşmasını önlemesi sayesinde enerji sağladığı da pek çok bilimsel araştırma ile ortaya konan bulgulardandır. Omega-3 üzerine yapılan diğer çalışmalar incelendiğinde ise iltihaplı bağırsak problemlerinde, böbrek hastalıklarında, romatizmal hastalıkların tedavisinde ve hatta kötü huylu hücrelerin kontrol edilmesi noktasında, hücrelerin yaşlanmasının önlenmesi ya da yaşlanmayı geciktirici anti-aging özelliği sayesinde de Omega-3 takviyesinin önemine sıklıkla vurgu yapılmaktadır.

Kimler Balık Yağı Kullanmalı?

Günümüz yaşantısında Omega-3 takviyesine neredeyse her insanın ihtiyaç duyduğu bir gerçekliktir. Bu nedenle de her yaş grubundan bireyin Omega-3 takviyesi kullanılması önerilmektedir. Ancak, her şeyin fazlası problem olduğu gibi Omega-3 takviyelerin de fazlası zarar verebilmektedir. Bu nedenle de Omega-3 kullanmadan önce uzman görüşüne danışmak çok daha mantıklı bir karar olacaktır.

Bu duruma örnek vermek gerekirse haftada ortalama 2 veya 3 gün balık tüketildiği takdirde kişinin çok fazla Omega-3 açığı bulunmamaktadır. Bunun için de öncelikle uzman görüşü alınması ve sadece vücudun ihtiyacı olan kısmının karşılanması gerekmektedir.

Balık yağları her yaş grubu için kullanılabilmektedir. Ancak özellikle de yenidoğan bebeklerin balık yağı kullanmaması tavsiye edilmektedir. Çünkü, anne sütü bir bebeğin ortalama ihtiyaç duyacağı her şeyi karşılayacak özelliğe sahip olmaktadır. Aynı şekilde bebekler 6 aydan sonra mamalar ile de Omega-3 alabilecekleri için doktor önermediği sürece Omega-3 almalarına gerek olmamaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: balık yağının faydaları, omega 3 faydaları, balık yağını kimler kullanmalı, omega 3 kimler kullanmalı, yetişkinler için balık yağının önemi, takviye edici gıdalar
Eylül 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR