Balık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? Kullanımı

Balık Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir? Kullanımı

Balık yağı, hayvansal bir yağ çeşididir. Balık yağı, Omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA açısından oldukça zengin bir hayvansal gıdadır. Balık yağı Faydaları saymakla bitmeyen balık yağı beyin gıdası olarak bilinir. Özellikle son dönemde kullanım oranları artan balık yağı takviye edici gıda olarak tercih edilmektedir.

Balık Yağı Nedir?

Balık yağı, Omega 3 yağ asidi (alfa linoleik asit), D vitamini ve DHA bulunan hayvansal yağ çeşididir. İçeriğinde bol miktarda Omega 3 yağ asidi bulunan balık yağının çocuklarda kullanımı oldukça faydalıdır. Sağlık üzerinde faydaları saymakla bitmeyen balık yağı hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanılmaktadır.

Balık yağı, Omega 3 açısından zengin olması sebebiyle oldukça değerlidir. Omega 3 yağ asitleri vücuda alması gereken çoklu doymamış yapıda yer alan temel yağlar arasında yer alır. Bu nedenle balık yağının düzenli kullanımı uzmanlar tarafından önerilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen balık yağı pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Vücudun birçok işlevinin yerine getirebilmesi için gereksinim duyduğu balık yağı vücutta üretilememektedir. Bu nedenle balık yağının dışarıdan vücuda alınması gerekir. Gıda takviyeleri olarak bilinen balık yağı sıvı, kapsül ya da tablet formlarında satılmaktadır.

Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık yağı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Omega 3 yağ asitleri nedeniyle insan vücudunda pek çok olumlu etkiye sahiptir. Özellikle çocuklarda görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu problemleri için tedavi edici etkiye sahiptir. Çocuklarda zayıflamış bağışıklık sistemi için güçlendirici etkiye sahiptir.

Grip, soğuk algınlığı gibi sıklıkla görülen rahatsızlıkların görülme olasılığını azaltır. Kalp ritim bozukluklarına iyi gelir. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL değerlerini düşürerek iyi kolesterol olarak bilinen HDL değerlerinin yükselmesinde etkilidir. Damar sertliği sorununda fayda sağlayacaktır.

Balık yağı depresyona ve bazı anksiyete bozukluklarına iyi gelen bir takviye gıdadır. Farklı türlerdeki kanserler için tedavi amaçlı tercih edilmektedir. AIDS, Alzheimer, göz rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Balık yağı seçerken EPA/DHA oranının yüksek olup olmadığına dikkat etmek gerekir. EPA/ONA oranının yüksek olması, Omega 3 kalitesinin yüksek olması anlamına gelir. Balık yağını sıvı, kapsül veya tablet olarak tercih edebilirsiniz. Voonka Omega 7 500 mg 32 Kapsül Balık Yağı tüketerek Omega 3 takviyesi alabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: balık yağı nedir, balık yağı ne işe yarar, balık yağının faydaları nelerdir, balık yağı nasıl kullanılmalı, omega 3, takviye edici gıdalar
Kasım 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR