Balık Yağı Kaç Yaşında Kullanılır?

Balık Yağı Kaç Yaşında Kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen balık yağı özellikle çocuklar için oldukça önemli bir takviye seçeneğidir. Balık yağının faydalarının yanı sıra kullanım şekli ve ne zaman kullanılmaya başlanacağı gibi detaylar de merak edilenler arasındadır. Özellikle bebek ve çocuklar söz konusu olduğunda birçok ebeveyn balık yağının kaç yaşından itibaren kullanılabilir olduğunu merak eder.

Balık yağında bulunan omega-3 yağ asitleri genel vücut sağlığı açısından son derece önemli ve faydalı bileşenlerdir. Balık yağındaki omega-3 yağ asitlerinin içerisindeki etken maddeler EPA ve DHA’dır. Söz konusu maddeler özellikle yaşamsal fonksiyonlarda önemli rol oynayan bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra içerisindeki DHA maddesi beyin ve sinir hücrelerinin ana besin kaynağı olarak nitelendirilir.

Genel anlamda uzman görüşlerine bakıldığında balık yağı konusunda farklı yaklaşımların bulunduğu görülür. Bu konudaki genel görüş bebeklerin anne sütü ve diğer mama seçenekleri yoluyla omega- 3 desteği aldığını ifade eder. Buna göre bebeklerin 1 yaşından sonra balık yağı takviyesine başlaması daha uygun görülmüştür.

Çocuklar İçin Balık Yağı Neden Önemli?

Doğumdan yaşamın sonuna kadar herkesin düzenli olarak alması gereken bazı temel ek besinler vardır. Balık yağı çocuk ve yetişkin her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu ek gıda ürünleri arasında yer alır.  Çocukların sağlıklı gelişimi açısından balık tüketimi gerekse de bazı durumlarda balığı doğrudan almak mümkün olmayabilir. Bunun yanı sıra çocuklar balığı direkt olarak tüketmek istemeyebilir. Bu durumda en güvenilir yöntem balık yağı takviyeleri olacaktır.

Birçok faydayı beraberinde getiren balık yağı, çocuklar açısından koruyucu özellikler sergiler. Genel olarak balık yağının çocuk sağlığı üzerindeki 4 olumlu etkisi aşağıdaki gibidir.

Antiinflamatuar: iltihap giderici

Antioksidan: temizleyip yenileyici

Antitümöral: kitle engelleyici

Antiaterosklerotik: damar sertliğini, daralma ve tıkanıklıkları önleyici

Ocean Omega 3 Balık Yağı Şurup Limon Aromalı Kral Şakir 150 Ml

Ocean Omega 3 Balık Yağı Şurup özel aroması ve ambalajını birleştirerek çocukların eğlence dünyasına pek çok faydayı bir arada sunar. Portakal, limon ve karışık aromalı seçeneği ile Ocean Omega 3 Balık Yağı Şurup lezzetli bir deneyim elde etmenize yardımcı olur.

Çocuklar için geliştirilmiş olan bu takviye özel aşamalardan geçerek çocuğunuzun hayatındaki yerini alır. Özenle geliştirilmiş formülü ve içeriğiyle Ocean Omega 3 Balık Yağı Şurup seçeneğini gittiğiniz her yere kolayca taşıyabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: balık yağı kaç yaşında kullanılır, çocuklar için balık yağı, omega 3, balık yağı şurubu, balık yağı kapsül, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR