Balık Yağı İştah Açar mı? Omega 3 Kilo Aldırır mı?

Balık Yağı İştah Açar mı? Omega 3 Kilo Aldırır mı?

Düzensiz, dengesiz ve sağlıksız beslenmenin insan bedeninde kilo kaybı ya da kilo alımı gibi geri dönüşü olur. Kilo vermek isteyen kişiler eğer güçlü bir iştaha sahiplerse yaptıkları tüm girişimler büyük ihtimalle boşa çıkacaktır. Bunun için iştahsızlık ya da aşırı iştah beslenme problemlerini ortaya çıkarır.

Dengeli beslenme denildiğinde ise ilk akla gelenler arasında balık yağı vardır. Bu da balık yağı iştah açar mı? sorusunu gündeme getirir.

İştah, İştahsızlık ve Balık Yağı

İştahsızlık tüm yaş grubunda görülebilen bir durumdur. İştahı kapanan kişi sebebi belli olmadan psikolojik ve fizyolojik problemler yaşayabilir. Günlük alınması gereken kalori miktarının karşılanmadığında ise kişi kendisini yorgun, halsiz ve bitkin hisseder. İştahsızlık aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerinde alınmadığından dolayı bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur.

İştahsızlık dengesiz ve sağlıksız beslenmenin bir sonucu olabilir. Gerekli önlemin alınmaması halinde ise bu bir kısır döngüye dönüşür ve kilo kaybı hızlı bir şekilde ortaya çıkmaya başlar. İşte hastalıkların önlenmesi ve dengeli beslenme açısından önemli olan omega 3 bu noktada diyet listeleri içine girer.

Balık Yağının İştah Açmaya Etkisi Var mıdır?

Balık yağı, vücudun sentezleyemediği omega 3 yağ asidi içeren besin takviyesidir. İştahsızlığa doğrudan etki ettiği söylenemez. Yani yeme isteğini iştah şurupları gibi beyne iletmeye bir etkisi yoktur. Balık yağının iştah açtığını kanıtlamaz ancak psikolojik sebeplerden dolayı iştah kapanması yaşanıyorsa omega 3 ün olumlu etkisi olarak adlandırılabilir.

Balık önemli bir omega 3 kaynağıdır. Düzenli olarak tüketilmesi durumunda vücudun dengesinin yakalanmasına imkan sağlar.  Balık yağı insan vücudundaki düşük kalorinin dengelenmesini sağlar. Tokluk hissini uyandırır ve bu sayede diyet yapan kişiler kendini daha uzun süre tok hisseder.

Yukarıdaki bilgiden de yola çıktığımızda balık yağının iştahın açılmasında ya da kapanmasında doğrudan bir etkisi yoktur. Eskisi sağlıklı beslenmenin başlanmasını sağlamaktır. Bu da bazı kişilerde iştahın açılmasına bazılarında iştahın kapanmasına neden olur. VeNatura Omega 3 60 Yumuşak Kapsül, 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yöneliktir. Yemekten sonra günde 1-2 kapsül alınması önerilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: balık yağı iştah açar mı, omega 3 kilo aldırır mı, omega 3, balık yağı, balık yağı iştah kapatır mı, takviye edici gıdalar
Eylül 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR