Bahar Aylarında Vücut Direnci Nasıl Artırılır?

Bahar Aylarında Vücut Direnci Nasıl Artırılır

Bahar insanların içindeki heyecanı artırırken aynı zamanda doğanın da uyandığı zamandır. Soğukların artık etkisini kaybetmesi, havaların ısınması ile birlikte insanın üzerinde bir takım etkilerde ortaya çıkmaya başlıyor. Bunlar arasında halsizlik, uyku isteği, hafıza kaybı, mutsuzluk ve stres sayılabilir.

Stres ve yorgunluğun beraberinde getirdiği bazı hastalıklar vardır. Örneğin; tansiyon, şekerde düzensizlik, tiroid ve insülin hormonlarının düzensiz olarak çalışması gibi. Tüm bunların üstesinden gelebilmek içinde beslenme alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmek gerekiyor.

Bahar Aylarında Beslenme

Baharda güne en iyi şekilde başlamak için öncelikli olarak sabah kahvaltısının ihmal edilmemesi gerekiyor. Ara öğünlerde ise meyveler tercih edilebilir. Haftada bir kez kırmızı et, balık etki gibi protein yönünden zengin olan besinleri tüketmek gerekir. 

Mevsim geçişlerinde salata tüketimi çok önemlidir. Yeşilliklerin bollaşmaya başladığı bu dönemde yeşil yapraklı olan gıdalarda alınabilecek pek çok vitamin vardır. Örneğin; vücut baharda A, B ve E vitaminlerine daha fazla ihtiyaç duyacaktır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gıdalar ve yeşil yapraklı gıdalar vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlayacaktır.

Takviye Edici Gıdalar Kullanılabilir

Takviye edici gıdalar adından da anlaşılacağı üzere insanın dışarından besinlerle alamayacağı ya da yeterli miktarda alamadığı vitaminleri alabilmesini sağlar. Bunun için öncelikli olarak vücudunuzun neye ihtiyaç duyduğunu bilmeniz gerekir.  Örneğin; vücudunuzun C vitaminine ihtiyacı varsa bu durumda içeriğinde C vitamini olan takviye gıdaları alabilirsiniz. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına yönelik Venatura Lipozomal Vitamin C Takviye Edici Gıda 150 ml, günde 10 ml’in 100 ml suya karıştırılarak tüketilebilir.

Bol Su Tüketin

Su her canlı için önemlidir. Bu nedenle gün içinde olabildiğince bol miktarda su tüketilmesi gerekir. Su, insanın yorgunluğunu atması ve dolaşım sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan bir görevi vardır. Yalnızca metabolizmanın hızlandırılmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildin daha pürüzsüz ve parlak olmasını da sağlar. Suyun yerini başka hiçbir içecek tutamayacağı için herkesin günlük olarak tüketmesi gereken su miktarını alması gerekir.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: vücut direnci nasıl arttırılır, vücut direnci artırma, c vitamini, takviye edici gıdalar, vücut direnci için vitamin
Mayıs 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR