Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İlaç ve Takviyeler

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren İlaç ve Takviyeler

Bağışıklık sistemi, vücudun zararlı etkenlere karşı mücadele yöntemidir. İnsanlar sağlıklı kalmak için günlük yaşamlarında birtakım şeylere dikkat etmesi ve gözden geçirmesi gerekir. Vücut direnci ne kadar güçlü olursa hastalanma ihtimali de o kadar az olacağından bağışıklık sistemini destekleyecek takviye gıdalar kullanılması faydalı olacaktır.

Bağışıklık Sistemi Güçlendirme İlaçları

Bağışıklık sisteminin görevini tam olarak yerine getirmesi için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin günlük alınması gerekir. Bağışıklığı güçlendirmeye yarayan ilaçlar ise günlük beslenmesi yetersiz olan kişiler için oldukça önemli destekleyicilerdir. Umca 50 ml solüsyon öksürük, ateş, boğaz ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcıdır.

Bağışıklık Sistemini Korumanın Yolları

Bağışıklık sisteminin korunmasını ve desteklenmesini sağlayan ilaçların yanı sıra insanlarında dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Aşağıda bahsedeceğimiz başlıklar daha güçlü bağışıklık sistemi için önemlidir.

Düzenli Egzersiz Yapın

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için düzenli olarak spor yapmak gerekir. Spor insanın kilo kontrolünü sağlamasına yardımcı olabileceği gibi kalp ve damar sağlığı açısından da önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan egzersizler sayesinde daha sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Uyku Düzenine Dikkat Edin

Uyku vücudun savunma sisteminin güçlenmesi açısından oldukça önemlidir. Az uyuyan kişilerin vücudunda sitokin denilen madde miktarında azalma olur. Sitokinler uyku esnasında üretilir ve vücudu koruyucu proteinler olarak bilinir. Araştırmalara göre uyku düzenine dikkat etmeyen ya da yeterli miktarda uyumayanların kolay hastalanacağı gibi iyileşme süreçleri de daha uzun olacaktır. Günlük sağlıklı bir uyku için yetişkinlerin 7-8 saat uyuması çocukların ise 9-10 saat uyuması gerekir.

Stres Yapmayın

Yoğun stres vücutta birçok mekanizmanın hatalı çalışmasına neden olacaktır. Özellikle depresif duygu durumuna sahip olmak vücuttaki kortizol hormonunun aşırı yükselmesine neden olacaktır. Kortizolun yükselmesi demek bağışıklık sisteminin de zayıflaması anlamına gelecektir.

Beslenme Düzenine Dikkat Edin

Dengeli ve düzenli beslenme güçlü bağışıklık sistemi açısından önemlidir. Günlük yediklerimize dikkat ederken gerekli vitamin ve mineralleri alamıyorsak bu durumda bağışıklık sisteminde zayıflama olacaktır.

Zararlı alışkanlıklardan uzak durun

Zararlı alışkanlıklar denildiğinde ilk akla gelen alkol ve sigaradır. Sigara solunum yollarına rahatsızlık vereceği gibi bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olacağından kolay hasta olunmasını sağlayacaktır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar, takviye edici gıdalar, vitamin takviyeleri, bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, besin takviyeleri
Kasım 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR