Bağışıklık Sistemini Destekleyen Vitamin Önerileri

Bağışıklık Sistemini Destekleyen Vitamin Önerileri

Günümüz koşulları göz önüne alındığında pek çok kişinin bağışıklık sistemini destekleyici yollar aradığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle de birçok kişinin portakal, limon gibi şeyler tüketmeye çalıştığı gözlemlenir. Aynı şekilde çeşitli bitkileri karıştırarak da bağışıklık sistemleri desteklemeye çalışırlar. Ancak bağışıklık sistemini takviye edici gıdalar ile desteklemek çok daha kolaydır. Bu nedenle sizler için bağışıklık sistemini destekleyen bazı vitaminler hakkında öneriler derledik.

Güçlü Birer Antioksidan: A ve E Vitamini

İçeriğinde A ve E vitamini bulunan takviye edici gıdalar pek çok soruna karşı bünyenizi koruyucu bir etkiye sahiptir. Bu etkilerden kısaca bahsetmek gerekirse, A vitamini içeriğindeki bazı maddeler sayesinde serbest radikallerle savaşan bir yapıya sahiptir. Aynı şekilde cilt ve göz sağlığının desteklenmesinde de önemli bir etkiye sahiptir. Çünkü, A vitamini DNA mutasyonlarını engelleyici özellikleri sayesinde de kanserli hücrelerle mücadele ederek oluşmalarını yavaşlatır.

E vitamini ise antioksidan özelliğe sahip olmasının yanı sıra fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde de yoğun bir şekilde bulunan ve bağışıklığın desteklenmesi noktasında etkili olan bir vitamindir.

C Vitamini

C vitaminin insan sağlığı üzerinde çok önemli etkileri vardır. Bu etkilerin başında da vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan atılmasını sağlamasıdır. Zararlı maddeler dışarı atıldıktan sonra ise bağışıklık sistemi daha da güçlenmektedir. Bu nedenle de eğer sağlıklı bir bağışıklık sistemi isteniyorsa Sunlife Extra C Vitamin C 20 Efervesan Tablet gibi takviye edici gıdaların kullanılması gerekir. Böylelikle hem kişi daha sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olacaktır hem de daha zinde bir hayatı olacaktır.

C vitamini eksikliği yaşandığında pek çok zararlı durum meydana gelebilir. Bu zararlı durumların başında da diş eti iltihapları ve kolay morarma gibi gündelik hayatı daha zor bir hale getirecek süreçler meydana gelecektir. Bunun önlenebilmesi için ise günde ortalama 50 ile 75 mg arasında C vitamini takviyesi alınmalıdır. Aksi takdirde vücutta C vitamini azalacaktır ve yukarıda sayılan durumların gerçekleşme ihtimali büyük bir artış gösterecektir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bağışıklık sistemi, vitaminler, takviye edici gıdalar, vitamin takviyesi, bağışıklık güçlendirici ürünler
Kasım 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR