B Vitaminleri Ve Faydaları

B Vitaminleri Ve Faydaları

B vitaminleri suda çözülebilen, cilt sağlığı için çok büyük önemi olan, temelde kan üreten ve sinir sistemini destekleyen vitaminlerdir. B vitaminlerinin vücutta eksik olması hallerinde nörolojik, sinirsel ve anemik rahatsızlıklar yaşanabilir.

B Vitaminleri Çeşitleri

B vitaminleri birkaç farklı çeşittir.  8 önemli B vitamini; B1,B2,B3,B5,B6,B7,B9 ve B12’dir.

B1, B3,B6, B12 özellikle sinir sistemiyle yakından ilgili B vitaminleridir. B2 vücutta depolanmaz ve büyüme ile ilgilidir. B5 cilt sağlığı için çok önemliyken, B7 cilt, saç ve tırnak sağlığı için çok gereklidir. B9 ise büyük ölçüde yeşil sebzelerde bulunur ve enerji üretimi sağlar.

B vitaminleri vücutta kırmızı kan hücreleri olan alyuvar yapımında da çok önemli bir rol oynarlar. Dolayısıyla B vitamini eksikliği kansızlık ile bağdaştırılabilir.

B Vitamini Eksikliği Nelere Sebep Olur?

B vitaminleri, eksiklikleri halinde kansızlık, yorgunluk, kas zayıflamaları gibi fiziksel olumsuzluklar yanında, sinirlilik, yorgunluk, hafıza sorunları ve dikkatte azalmaya da neden olabilirler.

B5 eksikliği özellikle baş ağrıları, iştahsızlık ve saç dökülmesine; B6 eksikliği dermatolojik sorunlara neden olabilir. B6, kepek, egzama, sedef gibi deri sorunlarına çözüm olabilecek bir vitamindir.

B7’nin de eksikliği saç dökülmesi ve kepeğin yanı sıra mide bulantılarına neden olabilir.

B9 ve B12 vücut için en önemli B vitaminleri sayılabilirler. B9 vitamini folik asit olarak da bilinir. Vücudun enerji kaynağıdır. Fazla yeşil sebze tüketmeyenlerde eksikliği hissedilir. Özellikle kadınlarda folik asit ve B12 genelde takviye edilmesi gereken vitaminler olarak karşımıza çıkarlar.

Vücut İçin Çok Önemli Bir B Vitamini: B12       

B12 vitamini hafıza hasarlarını giderir ve alyuvar üretimini destekler. Doğurganlık oranını yükselten bu vitamin, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Sinir hücrelerinin alışverişini kolaylaştırır. Hastalıklara karşı direnci artırır.

B12 vitamini sinir sistemiyle çok bağlantılıdır. Ruhsal gerginliklerin kaynağında bu vitaminin eksikliği yatabilir. Yorgunluk, depresyon, iştahsızlık ve buna bağlı kilo kaybı, el ve ayakta uyuşma, karıncalanma B12 eksikliği halinde sık yaşanabilecek problemlerdir.

Son zamanlarda pek çok kişide rastlanan ve nedeni bulunamayan ya da nedeni bir hastalığa dayanmayan kronik yorgunluklar da B12 eksikliği ile açıklanmaktadır. B12 eksikliği zaten kansızlığa yol açar. Ayrıca kemik ve kaslarda zafiyete de neden olur. Enerji de azalacağından, kişi tüm bunların etkisiyle yorgunluk hisseder, hatta bazen hiçbir hastalığı olmadığı halde yataktan kalkamayacak hale bile gelebilir. Bu durumdaki kişilere genellikle kan iğneleri ile birlikte B12 desteği de verilir.

Bu vitamin  en çok deniz ürünleri, süt ürünleri ve sebze olarak da sadece mantarda bulunur.

B Vitaminleri Genel Olarak Hangi Besinlerde Bulunur?

B vitaminleri, et, süt, balık ve yumurta başta olmak üzere; patates, havuç, peynir, kuruyemiş, mercimek, sakatat, incir, limon, hurma, portakal, kabak, mısır, bezelye, avokado, karnabahar, muz, ıspanak, pirinç, mantar, brokoli, soğan, tüm yeşil sebzelerde bulunur. Genel olarak, hayvansal ürünler, yeşil sebzeler, kuru meyve ve süt ürünlerinin B vitaminleri içerdiğini söyleyebiliriz.

B Vitaminleri Eksikliği Halinde Ne Yapılmalı?

Vücudunuzda yeteri kadar B vitamini yoksa ve beslenme yoluyla da ihtiyacınızı alamıyorsanız, B vitamini destek ürünleri kullanmanızda fayda vardır. Yazımızda bahsettiğimiz şikayetler sizde mevcutsa, bir test yaptırarak vücudunuzda yeteri kadar B vitamini olup olmadığını anlayabilirsiniz. Doktorunuz B vitamininizi az bulursa size destek ürünler tavsiye edecektir.

B vitamini takviyelerini vejetaryenlerin de kullanması gerekir. Çünkü bu vitamin özellikle hayvansal gıdalarda bulunur.

Dermoailem’de Bulunan B Vitamini ve Multivitamin Destek Ürünlerinden Bazıları

Solgar Vitamin B-Complex 50 100 Kapsül

Solgar Vitamin B-Complex 50 100 Kapsül

Solgar kalitesiyle sunulan bu ürün, tüm B vitamini ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde formüle edilmiştir. Tüm B vitaminlerini kapsayan bu vitamin kompleksi, enerji oluşumunu sağlar, yorgunluk ve bitkinliği azaltır. Cildin ve bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. İçeriğinde B6 vitamini dışındaki her B vitaminine ortalama 50 mg oranında yer verilmiştir. Vejetaryenlerin kullanabileceği bir üründür.

Solgar Vitamin B12 500 MG 50 Tablet

Solgar Vitamin B12 500 MG 50 Tablet

B12 vitamini içeren kompleks mineral takviyesidir. Şeker,tuz, nişasta, maya, buğday, gluten, soya ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenler; sentetik renklendirici, koku düzeltici, tatlandırıcı ve koruyucu içermez. Enerji oluşumunu sağlar, yorgunluk ve bitkinliği azaltır. Alyuvar oluşumuna katkı sağlar. Bağışıklık sistemini korur. Vejetaryenlerin de kullanabileceği bir ürün olarak B vitaminleri konusundaki eksikliklerinizi giderir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: b vitamini, b vitemini faydaları, b vitamini eksikliği, b vitamini önemi, b vitamini çeşitleri
Aralık 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR