B Vitamini Eksikliği Nasıl Giderilir?

B Vitamini Eksikliği Nasıl Giderilir

B vitamini vücudun büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu vitamin olup eksikliğinde hem ruhsal ve hem fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Kullanılan bazı ilaçlar, ilerleyen yaş, hamilelik ve benzeri nedenler B vitamini eksikliğine neden olan durumların yalnızca birkaçını oluşturmaktadır. Düzenli ve dengeli beslenilmediği takdirde bu sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda vücut normal işlevlerini yerine getirememekte ve B vitamini eksikliği yaşanmaktadır.

B Vitamini Nedir?

Vitaminler vücudun kendisini yenileyebilmesi için oldukça önemli olan öğelerdir. B vitamini suda çözülen vitamin grubunda yer alan bir vitamindir. 8 çeşit B vitamini bulunmaktadır. Sinir sistemi, cilt sağlığı ve daha birçok konu için gerekli olan oldukça önemli bir vitamin olmaktadır.

B vitaminleri, B1 vitamini, B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini B5 vitamini, B6 vitamini, B7 vitamini B9 vitamini, B12 vitamini çeşitlerinden meydana gelmektedir. Her vitamin çeşidinin vücuda farklı yararları ve görevleri vardır.

B Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

B vitamini eksikliğinde unutkanlık en belirgin belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle B12 vitamini eksikliği halinde meydana gelmektedir. Kalp çarpıntısına yol açmakta, vücuda güçsüzlük hissettirmektedir. Ayrıca, duygu durum bozukluklarına yol açabilmekte, depresyon ve aşırı sinirlilik durumları yaşatabilmektedir.

B vitamini eksikliği, dikkat eksikliğine, odaklanma sorununa, üşümeye, halsizliğe, yorgunluğa, dil üzerinde şişmeye, ağrıya, ağız ülserleri gibi rahatsızlıklara, cilt kuruluğuna, saç dökülmesine neden olmaktadır. Vücudun gerekli miktarda B vitamini almaması durumunda hızlı kilo kaybına, hamilelikte B12 eksikliğinin olumsuz olarak bilinen çok ciddi sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle B vitamini takviye edici gıdalar kullanmak gerekebilmektedir.

B Vitamini Eksikliği Nasıl Geçer?

B vitamini eksikliği tedavisinde 2 yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi enjeksiyon ile diğeri ise ilaçla tedavi yöntemleri olmaktadır. Vitamin eksikliğinin giderilmesi için beslenme oldukça önemli bir durum olmaktadır. B vitamini açısından zengin olan Dinamis Vitamin B Complex gibi ürünlerin kullanılması ve besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Süt, peynir, karaciğer, dalak, böbrek, balık, et ve ürünleri, yoğurt, yumurta tüketilmesi önerilmektedir. Ceviz, fındık ve benzeri kuru yemişlerin tüketimi hafızayı güçlendirmektedir. B vitamini eksikliği durumunda ortaya çıkan unutkanlık, güçsüzlük gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Hamilelik döneminde B vitamini açısından zengin gıdaların alınması hem anneye hem de bebeğe oldukça fazla yarar sağlamaktadır.

Etiketler: b vitamini, b vitamini eksilliği, b vitamini nedir, vitamin, vitamin b complex
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR