Aydınlatma ve Gölgeleme Nasıl Yapılır?

Aydınlatma ve Gölgeleme Nasıl Yapılır

Kadınların çoğu makyaj hastası olmasa bile mutlaka makyajda aydınlatma ve gölgeleme kelimelerini duymuştur. Çünkü bu terimler çok ezelden beri hayatımızda var olan tekniklerdir. Bu tekniklerin günümüze kadar gelmesi ve popüler olmasının nedeni ise ortaya çıkardığı sonuçlardır. Aydınlatma ve gölgeleme teknikleri sayesinde yüzünüzde istediğiniz bölgedeki hatları ön plana çıkarabilirsiniz. Yüzünüzde çok hoş bir etki bırakacak olan bu teknikte uygulama çok önemlidir. İnternet üzerinde yer alan bazı bilgilerde ne kadar çok makyaj uygularsanız sonuç o kadar iyi olur şeklinde bir anlatım olsa da aslında önemli olan konu çok makyaj değil uygulayıcı ve uygulanan kozmetik ürünleri ve malzemeleridir.

Aydınlatma ve Gölgelemeyi Başarılı Kılan Maddeler 

Aşağıda sıraladığımız 3 madde birbirinden bağımsız olarak düşünülmemelidir. Hepsi birbirini destekler özelliğe sahiptir.

  • Uygulanacak olan gölgelemenin gidilecek ortama uygun olması. Örneğin akşam çıkacağınız bir yemek için daha koyu gölgeleme renkleri tercih edilebilir.
  • Kozmetik ürünleri iyice karıştırmalısınız
  • Renkler olabildiğince doğal olmalıdır.

Aydınlatıcı Nasıl Uygulanır?

Bakışları yüzünüzün tam ortasına çekmelisiniz. Bu sayede sizi daima uyanık ve canlı gösterecektir. Aydınlatmanın amacında o bölgenin ortaya çıkarılmasını sağlamaktır. Bunun için aydınlatıcı renginizi cilt renginizden biraz daha açık ve mat şeklinde tercih etmelisiniz.

Aydınlatıcıyı yüzümde nerelere uygulamalıyım diyorsanız onları da şu şekilde belirtebiliriz. 

  • Gözaltı ve elmacık kemikleri
  • Burun kemerinden aşağıya kadar olan bölüm
  • Elmacık kemiklerinin üzeri ve gözünüzün kenar bölümü

Bunların dışında daha ileri düzeyde aydınlatma tekniklerine ihtiyacım var diyorsanız o zaman şu şekilde açıklayabiliriz.

Alnın ortasında bir aydınlatma yapmak isteniyorsa bunu için mat bir pudraya ihtiyacınız olacak. Bu pudrayı yıldız şeklinde yaparak uygulayın.  Burnun kemerine uygularken ise yüzünüzün tam ortasına getirmek önemlidir. Bunun için burun kemerinizden aşağıya doğru hareket edin. Gözünüzün iç kısmında ise kenar kısımları açık renkte bir far ya da kalemle yapabilirsiniz. 

Makyaj her kadının kendini şık ve bakımlı hissetmesi için önemlidir. Bunun için mutlaka doğru ve kaliteli ürünleri seçmeniz gerekir. Sitemiz üzerinde ihtiyacınız olan kapatıcı, temizleyici, dudak ve göz makyajı ürünlerini bulabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: makyaj, makyajda aydınlatma nasıl yapılır, makyajda gölgelendirme nasıl yapılır, aydınlatıcı nasıl uygulanır, bronzer nasıl uygulanır, nasıl doğru kontür yaparız, aydınlatıcı, bronzer
Mart 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR