Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır

Ayak bakımının nasıl yapılması gerektiğine değinmeden önce ilk olarak değinilmesi gereken şey, ayak bakımının ne olduğudur. Ayak bakımı, ayak parmaklarını, topuğu, ayak tabanını ve ayakların üst kısmını da içine alan bir bakım rutinini ifade etmektedir. Ayak bakımında pedikür, ayak peelingi ve nemlendirme yaparak ayaklarının daha çekici ve bakımlı görünmesini sağlayabilmek mümkün olmaktadır.

Bu nedenle, ayak bakımı çok önemlidir. Çünkü, ayak bakımı özellikle kadınların açık ayakkabı giydiklerinde dikkat edilen ilk noktalardan biri olmaktadır. Aynı zamanda da erkeklerin de zaman zaman sandalet tarzı ayakkabılar giydiklerinde dikkat edilen bir nokta olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak sizler için kısa bir ayak bakım rehberi hazırladık.

Ayaklarınızı Yumuşatın

Ayak bakımına başlanmadan önce ilk olarak ayaklarınızın yumuşaması gerekmektedir. Aksi takdirde uygulayacağınız işlemler yarardan çok zarar sağlayabilecektir. Bunun için CeraVe SA Renewing Foot Cream gibi yenileyici ve nemlendirici kremler kullanılabilir. Böylelikle ayaklarınız nemlenip, yumuşayacağı için bakım yapmak daha kolay olacaktır.

Topuk Bakımı Yapın

Ayakların genellikle en sıkıntılı kısımları topuklardır. Çünkü, ayak topukları genel olarak bir destek ve denge merkezi olarak çalışmaktadır ve bu nedenle derisinin daha çok yıpranması veya kuruması oldukça doğaldır.

Topuk bakımı yapabilmek için öncelikle Lapitak Topuk Çatlak Kremi gibi çatlak kremleri kullanabilir daha sonrasında ise topuk taşı ya da törpüsü kullanarak ölü derileri kolaylıkla törpüleyip yok edebilirsiniz.

Ayak Bakım Kremlerinizi Aksatmayın

Cildinizin birçok yeri gibi ayaklarınızın da detaylı bir desteğe ihtiyacı vardır. Bu nedenle de nasıl cildinizin diğer bölgelerine kremler uygulayarak bakımlarınızı aksatmıyorsanız ayaklarınızın da bakımlarını aksatmamanız gerekmektedir. Örneğin; nemlendirmek için CeraVe SA Renewing Foot Cream gibi ürünler kullanmanız, topuklarınız için Lapitak Topuk Çatlak Kremi gibi kremler kullanmanız ve ayak kokuları için de Lapitak Ayak Kokusu Önleyici Krem gibi kremler kullanmanız, bakım ürünleri kullanmanız gerekmektedir.

Böylelikle cildinizin diğer bölgelerine gösterdiğiniz özeni ayaklarınıza da gösterebilir ve mükemmel görüntüler elde edebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi ayak bakım önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Etiketler: ayak bakımı, ayak tırnak bakımı, ayak bakımı nasıl yapılır, topuk bakım, ayak bakım kremi, topuk çatlak kremi
Şubat 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR