Aspir Yağı Neye İyi Gelir? Aspir Yağı Faydaları

Aspir Yağı Neye İyi Gelir? Aspir Yağı Faydaları

Aspir, kuraklığa dirençli olan, yazı seven, 4 – 5 ayda bir yetişen otsu bir yağ bitkisidir. Aspir otundan elde edilen bu yağın insanlar üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle sizler için bu faydaları kısaca derledik.

Aspir Yağı Neye İyi Gelir?

Aspir otu yağı olarak bilinen bu yağ insan sağlığı açısından çok etkili bir bitkisel yağdır. E vitamini açısından zengin olan bu yağ sayesinde bronşit, boğmaca, üst solunum yollu nedeniyle astım, soğuk algınlığı, öksürük ve balgam gibi hastalıkların hafifletilmesi noktasında etkin olmaktadır. Ayrıca, aspir yağının kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliklerinin de olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir.

Aspir yağı içerisinde bulunan omega-6 yağ asitleri sayesinde kan şekerinin ideal seviyede olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle diyabet kontrolünde de sıklıkla tercih edilmektedir. Saç köklerine masaj yaparak uygulandığında saç köklerinin güçlenmesine ve kafa derisindeki kan dolaşımının artmasına olanak tanıyan aspir yağı sayesinde saçlar eski hallerine dönebilmektedir.

Aspir yağı aynı zamanda da cildi nemlendirmekte, kurumayı önlemekte ve cildin yaşlanmasını geciktirmektedir. Adet kanamasını ve adet günlerini önemli ölçüde düzenleyen yağ, vücuttaki kas dokusunu ve kitlesini korumaya da yardımcı olmaktadır.

Aspir Yağının Az Bilinen Faydaları

Aspir yağı romatizmadan kaynaklı sorunlara iyi gelir. Aspir yağı ayrıca temizlenmiş olan cildinize bir iki damla aspir yağı sürdüğünüzde cilde parlaklık veren, cildinizin canlı görünmesini sağlayan bitkisel bir üründür. Aspir yağı aynı zamanda kilo verme sürecinde tercih edilmektedir.

Zade Vital Aspir Yağı Blister aspir bitkisinden elde edilir. Aspir yağı kan kolesterol düzeyinin korunmasına yardımcı olur. Egzersizlerden yarım saat önce tüketilmesi önerilir. Fakat olası bir alerjik reaksiyona karşı uzmana danışmanız ve uzman görüşleri ışığında kullanmanız önerilmektedir.

Aspir Yağı Ne Kadar Tüketilmelidir?

Aspir yağının da diğer bitkisel yağlar gibi dozunda tüketilmesi önerilmektedir. Aspir yağının bir günde 1 tatlı kaşığından daha fazla tüketilmemesi önerilmemektedir. Daha fazla tüketildiğinde olumsuz yan etkilere sebep olabilmektedir. Vücudun ihtiyacına göre takviye edici gıdalar olarak tüketilebilir.

Aspir Yağı Fiyatı Nedir?

Aspir yağı kapsül ve likit olmak üzere iki çeşitte bulunabilmektedir. Ancak, her bir aspir yağının kalitesi, yoğunluğu, doğallığı değişiklik gösterdiği için fiyat aralıkları da oldukça değişkendir.

Etiketler: aspir yağı, aspir yağının faydaları, aspir yağı neye iyi gelir, aspir yağı fiyatı nedir, aspir yağı ile saç bakımı, saç bakımı, takviye edici gıdalar, sağlıklı yaşam
Mayıs 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR