Aromaterapik Yağların Vücuda Etkileri

Aromaterapik Yağların Vücuda Etkileri

Vücuda faydalı olan uçucu yağlar, bitkilerin yağ bezesi içinde ve bitki dokusu üzerinde oluşan en küçük yağ damlacıklarıdır. Uçucu yağlar çiçeklerde, tohumlarda, meyve kabuklarında ve yapraklarda bulunur.

Uçucu yağların bitkiler üzerindeki görevleri böcekleri çekmek ya da uzaklaştırmaktır. Uçucu yağların oluşması için çok fazla ısıya ve ışığa ihtiyaç vardır. Uçucu yağların olduğu bitkiler sıcak bölgelerde yetişirler bu nedenle tesiri çok geniş kapsamlıdır.

Uçucu yağlar

Aromaterapik yağlar, renksiz ya da açık renkte olurlar. Uçucu yağların adında yağ olsa da aslında içeriğinde sıvı yağ yoktur. Uçucu yapar sudan daha az yoğunluğa sahiptir bu nedenle suda çözülmezler.

Aromaterapik yağların faydaları çok eski yıllardan bu yana bilinmektedir. Modern tıpta tekrardan kullanılmaya başlayan bu yağlar yaraların tedavi edilmesinde de etkili bir yol oynar.

Aromaterapik yağların tedavi edici özelliğinin yanı sıra ruh üzerinde de önemli bir etkisi vardır.   

Aromaterapik Yağların Faydaları Nelerdir?

Aromaterapik masaj ürünleri vücut üzerinde pek çok etkiye sahiptir. Günün yorgunluğunun atılacağı bir mesaj esnasında uygulanacak olan Vitabiotics Jointace Gel 75 ml ile cildin rahatlatılması ve ferahlatılması sağlanmış olur.

  • Uçucu yağlar düzenli olarak kullanıldığında yalnızca cildi beslemekle kalmaz aynı zamanda cilt üzerinde meydana gelen stresinde azaltılmasını sağlar. Bilimsel olarak kanıtlanmış etkilere sahip olan bu yağlar sayesinde kan basıncı normale dönerken kalbin çalışması da düzenlenmiş olur.
  • Aromaterapik yağların etkilerinden birisi de vücuttaki enerjinin artırılmasını sağlamaktır. Duyguların canlanmasını sağlayarak motivasyonun artmasına yardımcı olur.
  • Aromaterapik yağlar hafıza üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Odaklanmayı artıran bu yağlar konsantrasyonun gelişmesine yardımcı olur.
  • Aromaterapi yağları ağrıların azaltılmasında da önemli bir etkiye sahiptir.
  • Rahatlatıcı etkisi sayesinde uyku sorununu ortadan kaldırarak düzenler.
  • Vücuttaki nem dengesini koruyarak çatlakların ve selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Psikolojik olarak rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Yorgun olan bedeni dinlendirirken kendinizi de iyi hissetmenize yardımcı olur.
  • Cildin parlak, canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Aromaterapik yağ çeşitlerini incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: aromaterapik yağlar, aromaterapik yağların vücuda etkileri, masaj yağları, bakım önerileri
Aralık 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR