Arı Sütünün Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Arı sütü, bal arıları tarafından üretilen sütlü bir salgıdır. İçeriğinde yaklaşık %60 ile %70 su, protein, şeker, yağ, vitamin, tuz ve amino asit içerir. Arı sütünün içeriğindeki bileşenler coğrafyaya ve iklime bağlı olarak değişir.

Arı sütü astım, saman nezlesi, karaciğer hastalığı, pankreatit, uyku sorunları, adet öncesi sendromu, mide ülseri, böbrek hastalığı, kemik kırıkları, menopoz semptomları, cilt bozuklukları ve yüksek kolesterole iyi gelir. Genel bir sağlık toniği olarak, yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. Bazı insanlar, saçlarını uzattığı içinde arı sütünü doğrudan kafa derisine uygulayabilir.

Arı Sütü Nasıl Tüketilmelidir?

Arı sütünün kullanımı ürüne göre farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak bal ile karıştırılarak macun kıvamına getirilip bu şekilde tüketilmesidir. Arı sütü bazı içeceklere ilave edilerek de tüketilebilir. Özellikle normal süte eklenmesi halinde çocukların tüketmesi açısından faydalı olacaktır. Takviye edici gıdalar özellikle gelişim çağındaki çocukların desteklenmesi açısından önemlidir. Bu nedenle çocuğun yaşına uygun olan takviye ürünler tercih edilebilir.

Arı sütünün yukarıdaki faydalarının dışında da insan vücudunda birçok faydaya sahip olduğunu biliyoruz. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Menopoz Belirtileri

Arı sütü 12 hafta boyunca üzenli olarak kullanıldığında menopoz semptomlarını azaltabileceği ve menopozdaki kadınlarda rahatlama duygularını iyileştirebileceği düşünülmektedir.

Mevsimsel Alerjilere İyi Gelir

Polen mevsimi öncesinde ve sırasında 3–6 ay boyunca arı sütü alınması, saman nezlesi olan çocuklarda burun tıkanıklığını, hapşırmayı veya göz rahatsızlığına iyi gelecektir. Bee'o Up Propolis ve Arı Sütü Emme Tablet 60 Tablet arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, antioksidan maddelerden oluşan doğal bir arı ürünüdür.

Diyabetik Ayak Bakımı

Arı sütünden yapılmış kremler 6 ay boyunca düzenli kullanıldığında ölü derileri vücuttan uzaklaştırır. Özellikle diyabet nedeniyle ayaklarında sorun yaşayanlar için arı sütlü kremler onarıcı bir etkiye sahiptir.

Kolesterolü Dengeler

Arı sütü 2-11 hafta boyunca düzenli olarak kullanıldığında, yüksek kolesterolü olan kişilerde kolesterol seviyelerini düşürebileceğini düşündürmektedir.

Adet Sancısına İyi gelir

Bazı durumlarda kadınların adet dönemlerinin ağrılı geçtiği bilinir. Arı sütü adet döneminde bu ağrıların hafifletilmesini sağlar. Özellikle bu dönemde yaşanan sinirlilik ve şişkinlik gibi problemleri yatıştırdığı bilinmektedir.

Takviye edici gıda ürünlerini https://www.dermoailem.com/  adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: arı sütünün faydaları nelerdir, arı sütü neye iyi gelir, arı sütü nasıl tüketilir, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR