Arayüz Fırçası Nedir? Arayüz Fırçası Nasıl Kullanılır?

Arayüz Fırçası Nedir? Arayüz Fırçası Nasıl Kullanılır?

Ağız bakımı söz konusu olduğunda kullanılması gereken bazı ürünler vardır. Bu ürünlerin başında diş macunu ve diş fırçası geliyor olsa da arayüz fırçaları da dişlerin ve diş etlerinin korunmasında ve sağlıklı olmasında önemli bir rol oynar.

Arayüz fırçaları diş iplerinin ulaşamadığı iki dişin arasında ve diş etinin kapladığı alanın temizlenmesini sağlar. Arayüz fırçalarını özellikle diş eti çekilmesi olan hastaların kullanması zorunludur. Arayüz fırçası kullanmak pratiklik sağlar, bir diş fırçasına benzer görüntüsü olsa da diş macunu kullanılmasına gerek yoktur. Fırça ince tel üzerinde kıllardan oluşur, tel bükülmesi halinde elle yumuşak bir şekilde düzeltilip kullanıma devam edilebilir. Yani arayüz fırçasını bir kere aldığınızda tek kullanımlık değil yıpranana kadar kullanılabilir.

 Arayüz Fırçası Nasıl Kullanılır?

Arayüz fırçasını kullanırken yukarıda da belirttiğimiz gibi macun sürülmesine gerek yoktur. Yapılması gereken dişlerin arasını temizlerken suyla yıkamaktır. Uygularken mutlaka yere paralel bir şekilde kullanılmalıdır. Dişin içine doğru uygulanmaya çalışılırsa diş etlerine zarar verir ve bu da istenilen bir şey değildir. Arayüz fırçalarının kullanım amacı dişlerin arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesini sağlamaktır. Diş fırçaları diş aralarına giremediğinden dolayı dişler her ne kadar düzenli fırçalanıyor olsa da istenilen temizliği sağlamayacaktır.

Arayüz fırçaları mutlaka dişleri fırçaladıktan sonra kullanılması gerekir. Dört dörtlük bir bakım yapılmak isteniyorsa dişleri düzenli olarak fırçalamak ve her fırçalama sonrasında arayüzü kullanmak gerekir.

Arayüz fırçaları farklı farklı boyutlardadır, boyutlarının farklı olmasının nedeni ise dişler arasındaki açıklığın herkeste eşit olmamasıdır. TePe Arayüz Fırçası 0 Numara Pembe 0,4 mm T101 diş aralığı daha dar olan kişilerin kullanımı için uygundur. Eskiden bu fırçalar ülkemizde bilinmiyorken bugün farklı boyutları ve renk seçenekleri hatta tasarımları mevcuttur.

Diş Fırçalarken Dilimizi Fırçalamalı mıyız?

Dişlerimiz vücut sağlığımız için önemlidir. Bu nedenle bir insan sağlığını ön planda tutmak istiyorsa önce dişlerini düzenli olarak fırçalaması gerekir. Ağızdaki bakteriler temizlenmediği sürece tüm vücudu hasta edebilecek güce sahiptir. Dişleri fırçalarken merak edilen bir konu ise dilinde fırçalanıp fırçalanmadığıdır. Diş fırçalanırken dilin temizlenmesi de ağız sağlığını korumak için önemlidir.

Sağlıklı içecek ürünlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: arayüz fırçası nedir, arayüz fırçası nasıl kullanılır, diş bakımı, ağız sağlığı, arayüz fırçaları
Aralık 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR