Anne Sütünü Artıracak Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?

Anne Sütünü Artıracak Yiyecek ve İçecekler Nelerdir

Bebeklerin sağlıklı yaşamı için önemli olan anne sütü bazı durumda yeterli miktarda olmayabilir. Anneler yiyecekleri ve içecekleri besinlerle anne sütünün nasıl artırılabileceğini merak ederken, bizde bu makalemizde bunun hangi yiyeceklerle mümkün olabileceği hususunda bilgilere yer verelim istedik.

Anne Sütünü Artıran Besinler Nelerdir?

Annenin günlük beslenme rutinine bazı yiyecekleri ve içecekleri eklemesi halinde sütün kalitesini ve miktarını artırması mümkün. Bu yiyecek ve içecekler aşağıda belirtilmiştir.

Su: Anne sütünün %87’si sudan oluşur. Annenin sütünün artması için günlük 3-3,5 litre civarında su tüketmesi gerekir.

Yeşil Yapraklı Bitkiler: Yeşil yapraklı yiyecekler herkes için faydalıdır. Ancak emzirme döneminde daha çok önem arz eder. Ispanak, brokoli ve lahana gibi yeşil yapraklı yiyeceklerin her gün 1 porsiyon tüketilmesi gerekir. Ispanak demir ve kalsiyum açısından zengin olan besindir. Sütü artırırken anne ve bebeğin güçlenmesine katkı sağlar.

Tam Tahıllı Besinler: Karbonhidrat yönünden zengin olan besinleri tüketmek annenin bu süreçte uzun süre boyunca tok kalmasını sağlayacaktır. Esmer pirinç, tam buğdaylı makarna ve yulaf ezmesi annenin bu dönemde enerjisinin yükselmesini de sağlar. Tahıllı besinler lifli oluğundan kan şekerinin sabit kalmasına da yardımcı olur.

Yağlı Balıklar: Balık oldukça önemli bir besindir. Bu dönemde tüketilen balık yalnızca annenin sütünün artmasını değil aynı zamanda B12-Omega3 ve D vitamini eksikliğinin de giderilmesine katkı sağlar. Balık yağı bebeklerin sinir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

Arpa: Anne sütünü artıran besinlerden bir tanesi de arpadır. Doğrudan tüketilmesi zor olan arpayı içecek olarak tüketebilir.

Kırmızı Et: Emziren annelerde çinko eksikliği sık görülür. Bu nedenle annenin çinko, demir ve B vitamini açısından zengin olan kırmızı etle beslenmeleri oldukça önemlidir. Kırmızı et anne sütünü artırırken aynı zamanda annenin enerjisinin de yükselmesine neden olur.

Yumurta: Yumurta anne sütünü artıran besinlerden bir tanesidir. Anne yumurtadan aldığı protein sayesinde kendini daha enerjik hissedecektir.

Takviye Gıdalar: Lactamil 200 gr Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek alerji geliştiren bebekler düşünülerek üretilmiştir. Emziren anneler her gün 1 bardak tüketebilir.

Mamalar kategorimizden bebeğiniz için en sağlıklı olan mama çeşidini bulabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: anne sütü, anne sütünü arttıracak yiyecekler, anne sütünü arttıracak yiyecekler, lactamil
Eylül 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR