Anne Sütü Nasıl Artar? En İyi Anne Sütü Artırıcı Çaylar

Anne Sütü Nasıl Artar - En İyi Anne Sütü Artırıcı Çaylar

Her bebek 1 ayını doldurana kadar yenidoğan şeklinde isimlendirilir. Yenidoğan bebeklerin mideleri daha küçüktür, bunun için sindirimi kolayca tamamlar ve çok çabuk acıkırlar. Yenidoğan bebeklerin beslenmesinin sık ve az yapılmasının nedeni de buldur. Aşağıdaki tabloda bebeklerin aylarına göre ne kaç kez ve ne kadar beslenmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Bebeklerin Beslenme Tablosu

1 aya kadar bebekler günde 8-12 kez emzirilmesi ve her emzirme de 28-84 gram süt alması gerekir.

2 aylık bebekler her 3-4 saatte bir emzirilmeli ve her emzirmede 112-140 gram süt almaları gerekir.

3-4 aylık bebekler her 4 saatte bir emzirilmeli ve her emzirmede 140-168 gram süt almaları gerekir.

5-6 aylık olduklarında her 4-5 saate bir emzirilmeli ve her emzirmede 196-224 gram süt, almaları gerekir.

Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere, bebeklerin yaşı büyüdükçe ihtiyaç duydukları süt miktarı da artar. Emzirme annenin hormonları ne kadar süt üretiyorsa ona göre gerçekleşir. Eğer annenin süt miktarı bebeğin alması gerekeni karşılamıyorsa bu durumda annenin süt artıracak bazı yöntemleri denemesi gerekir.

Anne Sütünü Arttırmak İçin Önemli İpuçları Nelerdir?

  • Anne ve bebek arasındaki bağ ne kadar kuvvetli olursa emzirmede o kadar başarılı olur. Çünkü emme esnasında tensel temas ve göz kontağı annenin süt üreten hormonlarının seviyesini artırır.
  • Annenin psikolojik durumunun süt üretimi üzerindeki etkisi büyüktür. Örneğin; anne uykusunu tam alamazsa daha az süt üretimi olur.
  • Bebeğin emzirilirken mutlaka doğru pozisyonda olması gerekir. Doğru pozisyon bebeğin daha fazla emmesine neden olur.
  • Bebeklere doğumdan itibaren ilk 6 ay boyunca anne sütünden başka hiçbir şey verilmemelidir. İlk dönemlerde annenin sütünün az gelmesi normaldir. Bebek anneyi emdikçe daha fazla süt üretimi olmaya başlayacaktır.
  • Annenin süt artıracak takviyeler kullanması tavsiye edilir. Hünnap Still Tea Anne Sütü Çayı 200 gr annenin az miktarda olan sütünün artmasını sağlayacaktır.
  • Doğum sezaryenle gerçekleşmişse annenin süt kanalları yeterli miktarda açılmış olmayabilir. Bunun için göğüs pompası gibi emzirme ürünleri tercih edilebilir.
  • Annenin dengeli ve düzenli beslenmesine dikkat etmesi gerekir.
Anne bebek ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/  adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: anne sütü, anne sütünü arttırmak, anne sütünü arttıran besinler, anne sütünü arttıran çaylar, anne sütünü arttıran içecekler, anne sütü nasıl artar
Şubat 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR