Alıç Sirkesi Neye İyi Gelir? Alıç Sirkesi Faydaları

Alıç Sirkesi Neye İyi Gelir? Alıç Sirkesi Faydaları

Elma ve üzüm sirkelerinin ardından alıç sirkesi de son dönemlerde popüler olmaya başladı. Çünkü alıç sirkesinin faydaları her geçen gün daha çok anlaşılmaktadır. Yüksek antioksidan içermesi sayesinde de kötü kolesterolü düşürmekte ve iyi kolesterolü artırarak hipertansiyonu düşürme konusunda etkili olmaktadır.

Devasa ağaçlarda büyüyen alıç meyvelerinden elde edilen sirke aç ve tok karna tüketilebiliyor olması bakımından da önemli olmaktadır. Tadı hafif ekşi ama aynı zamanda da tatlı olan alıç sirkesi faydaları bakımından tam bir şifa kaynağı olmaktadır.

Bunların yanı sıra alıç sirkesinin kan dolaşımı, kalp, damar sağlığının korunması, güçlü antioksidan özellikleri göstermesi, vücudun direncini arttırması, tansiyona iyi gelmesi gibi daha birçok faydası daha bulunan ve zaten multivitamin arasında gibi kabul edilen, halk arasında aluç ya da yemişen olarak da ifade edilen alıç, uzun yıllardır kırsal kesimde kullanılan bir ürün olmaktadır. A, B1, B2 ve C vitaminleri bakımından, potasyum, magnezyum gibi birçok açıdan da zengin bir besin olmaktadır. Bu nedenle sizler için alıç sirkesinin faydalarını kısaca derledik.

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Alıç sirkesinin en önemli özelliklerinde biri de tansiyona iyi gelmesidir. Ancak yine de alıç sirkesi içerdiği yoğun asit oranı nedeniyle ölçülü kullanılması gereken bir ürün olmaktadır. Bu ölçünün anlaşılabilmesi için doktorunuza danışabilirsiniz.

Alıç Sirkesinin Yararları

Alıç sirkesi ciltte oluşabilecek kaşıntıların önlenmesi noktasında etkilidir. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara kıyasla koruyucu bir etkiye sahiptir. Göğüs ağrılarının azaltılması noktasında da etkili olmaktadır.

Alıç sirkesi şeker hastalığının tedavi edilmesi noktasında etkili olmaktadır. Kötü kolesterolü düşürmekte ve iyi kolesterolü artırmaktadır. Hipertansiyonu düşürmek için kullanılabilmektedir. Alıç sirkesi kan yapıcı etkisinden dolayı kansızlık tedavisinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak bu etkilerin gözlemlenebilmesi için Hünnap Organik Alıç Sirkesi gibi kaliteli ve organik ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Böylelikle rahatlatıcı bir etkiye sahip olmanın yanı sıra stresin azaltılması noktasında da etkili olmaktadır.

Alıç sirkesi metabolizmayı daha hızlı çalıştırdığı için kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra, böbrek kumunun dökülmesinde, idrar söktürücü etkisiyle daha rahat bir sindirim ve boşaltım sisteminin oluşmasında etkili olmaktadır.

Etiketler: alıç sirkesi, alıç sirkesinin faydaları nelerdir, alıç sirkesi neye iyi gelir, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar
Haziran 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR