Alerji Ve Belirtileri

Alerji Ve Belirtileri

Alerji, çoğu zaman basit görülen bazı reaksiyonlara sebep olsa da bazı insanlarda da anafilaksi şoku adı verilen reaksiyonlar da ortaya çıkabilmekte ve bu tip durumlar insan hayatını kabusa çevirebilmektedir.

Alerji nedir?

Ortak tanımına göre alerji, vücutta bulunan antikorlar aracılığıyla bazı maddelere karşı ortaya çıkan reaksiyonlardır. Bu reaksiyonların ortaya çıkmasına herhangi bir besin, polen ya da toz sebep olabilir.

Alerji, herkeste aynı etkiye sahip olmayabilir

Alerjik durumun ortaya çıkması ve bu sonuçların boyutları herkeste aynı değildir. Yapısal duruma bağlı olarak kişiden kişiye değişebilen alerji, gündelik hayatı engelliyorsa mutlaka doktor seçeneği değerlendirilmelidir.

Alerjinin belirtilerine dikkat edilmeli

Alerjinin genel belirtileri arasında kaşıntı, burun tıkanıklığı, sık sık hapşırma, kronik öksürük, nefes darlığı, hırıltı, vücutta döküntü ya da şişlik gibi reaksiyonlar gösterilebilir.

Eğer bu belirtiler, sizde ortaya çıkmış ve hayatınızı beklenenin ötesinde etkiliyorsa doktora başvurmanız gerekebilir. Böylesi bir seçenek, sonradan pişman olabileceğiniz bazı olası kötü sürprizleri engellemeye yardımcı olabilir.

Alerjinin yaş sınırı yoktur

Her yaş grubunda görülebilen alerjinin kaynağının daha çok genetik olduğu düşünülüyor. Ancak günümüzde alerjik vakaların artmasının temel nedenlerinden ikisi tütün kullanımın yaygınlaşması ve çevre kirliliğinin derinleşmesi olarak gösterilmektedir.

Alerji belirtilerini fark ettiyseniz ve doktora gitmeye karar verdiyseniz gittiğinizde bazı testlere tabi tutulacaksınız. Bu testler sağlık sorununun net bir teşhisi ve olması gerektiği şekilde tedavisinin istenildiği ölçüde başarılı geçmesi için önem taşımaktadır.

Kan ya da direkt cilt üzerinden uygulanan alerji testleri, ani bulguların ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu bulgular daha doğru tedavi için doktora da yol gösterebileceğinden alerji testleri her yönüyle fayda sağlamaya yönelik muayenedir.

Bebeklerde alerji

Her yaşta görülebilecek olan alerji, bebeklerde de karşılaşılabilen bir reaksiyon. Kendini tekrarlayan öksürüğün yanı sıra hırıltılı bir solunum ve burun tıkanıklığı gibi bulguların ortaya çıkması bebekte solunum yolu alerjisi olduğuna dair belirtilerin var olduğunu göstermektedir.

Ayrıca aşırı gaz ve karnın şişmesi ve hatta ishal gibi bulgular da dikkate alınmalıdır. Çünkü bu bulgular da bebekte gıda alerjisi olduğuna dair işaretler taşıyor olabilir.

Dermoailem.com’da bulunan anti-alerjik bazı ürünler:

La Roche Toleriane Ultra 40 Ml - Alerjik Ultra Hassas Ciltler için Nemlendirici Bakım Kremi

La Roche Toleriane Ultra 40 ml

Alerjinin etkilerine yönelik olumlu sonuçların doğmasına katkı sunması için üretilen La Roche Toleriane, çok hassas cilde sahip olanlar için kullanıma uygundur.

La Roche Toleriane, ciltte rahatlama sağlamaktadır. Bu rahatlamanın nedeni ise kremin, Neurosensine aktif bileşenine sahip olması. Neurosensine, ciltte meydana gelen rahatsızlığı yok edebilecek bir bileşen olma özelliğine sahip.

Alerjik ciltlerde test edilmiş ve bu testleri başarıyla geçmiş olan La Roche kremi, herhangi bir koruyucu, paraben ya da parfüm ve alkol gibi madde içermemektedir.

Gündelik kullanıma uygun olan La Roche Toleriane, sabah ve akşam olmak üzere iki kez tüm yüze uygulanması önerilen bir kremdir.

CeraVe Moisturising Lotion 473 ml

Kuru ve çok kuru ciltler için geliştirilen ürün hipoalerjeniktir. Cildi nemlendirmeye ve koruyucu bariyerinin onarılmasına yardımcı olarak, gerek yüz gerek vücut bakımınızı en iyi şekilde yapmanızı sağlar. Ürünün bir diğer güzel özelliği hem çocukların hem de yetişkinlerin kullanımına uygun olmasıdır. Parfüm içermeyen ürün, cilt için gerekli olan seramid ve hyalüronik asidi içerir.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: alerji, alerjinin belirtileri, bebeklerde alerji, bebeklerde alerji belirtileri
Ocak 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR