Akneye Eğilimli Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini

Akneye Eğilimli Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini

Yağlı, akneye eğilim gösterebilen ciltlerin bakım rutininde, cildi arındıracak, ciltteki kiri, fazla yağı temizleyecek, cilt kusurlarının görünümünün azalmasına destek olacak ürünler yer almak durumundadır. Bu nedenle cilt kusurlarının görünümüne etki eden ve cilde bakım yapan cilt bakım ürünlerini kullanılması gerekmektedir.

Akneye eğilim gösterebilen ciltlerin yanında, yağlı ciltlerin en sık karşılaştığı sorunlardan olan siyah nokta, geniş gözenek görünümü gibi cilt problemleri olmaktadır. Cilt problemlerinin önüne geçmek için kısaca bakım önerileri derledik.

Temizleme

Cilt temizliği yağlı ve akneye eğilim gösterebilen ciltler için oldukça önemli olmaktadır. Cildin düzenli bakımı cilt problemlerinin azalmasında etkilidir. Bu nedenle cilt bakımımızın ilk adımında Imex Akne Sabunu ya da La Roche Effaclar Jeli gibi ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Önce cildimizi su ile nemlendirmeli, ardından 1- 2 pompa yıkama jelini elimize alıp yüzümüze göz çevresi hariç dairesel hareketlerle çok bastırmadan köpürterek uygulamalıyız ve sonrasında ise durulamamız gerekmektedir.

Ardından, yıkadığımız cildimize bir pamuk yardımı ile özellikle yağlı bölgelere masaj yaparak uygulamamız gerekmektedir. Akneye eğilim gösterebilen bir cilde sahipsek eğer, cilt kusurlarının olduğu alanlara tampon hareketler dediğimiz, dokunup çekme şeklinde uygulanması gerekmektedir. Bu bölgelere masaj yapmamaya özen göstermeniz önemli olmaktadır.

Nemlendirici Bakım

Temizleme adımından sonra sıra nemlendirici bakım uygulamasında. Akneye eğilim gösteren ciltler için cilt kusurlarına karşı savaşan La Roche Posay Effaclar A.I. gibi kremlerin kullanılması gerekmektedir. Bunun için de fındık büyüklüğünde kremden alıp yumuşak hareketlerle göz çevresi hariç tüm yüze veya bölgesel olarak akneye eğilim gösterebilen bir cildinizin, cilt kusurlarının olduğu bölgelere uygulamanız gerekmektedir.

Yüz Bakımı

Akneye eğilim gösteren ciltlerde leke görünümünün ve cilt kusurlarının görünümünün azalmasına destek olan ürünlerden de faydalanılabilmektedir. Bu ürünler arasında ise Sebamed Clear Face Sivilce Karşıtı Temizleme Köpüğü gibi köpükler ise oldukça etkili olmaktadır ve bu durumda cilt kusurlarının görünümüne, leke görünümüne ve tıkanmış gözeneklere etki etmektedir. Bu sayede de cilt kusurları ve lekelerin görünümünü azaltmakta ve rahatlatıcı bir etki sağlamaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: akneli cilt, sivilceli ciltler, sivilceli ciltler için cilt bakımı, cilt bakım rutini
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR