Akne Sivilce Bakım Ürünleri

Akne Sivilce Bakım Ürünleri

Günümüzde birçok kişi akne ve sivilcelerden şikayetçi olmaktadır. Ancak, akneli ciltlerden kurtulmak oldukça kolay olmaktadır. Akneli cildin görünümünü düzeltmek isteyenlerin atması gereken ilk adım aslında oldukça net olmaktadır. Akneli ya da sivilceli bir cildin arınabilmesi için ilk gerekli olan şey temizlik ve bakım olmaktadır.

Bu nedenle de yüzün sabah ve akşam sıkıştırıcı maddelerle zenginleştirilmiş çok hassas bir nötr sabunla yıkanması gerekliliği doğmaktadır. Temizleyici seçiminde cildin yağını fazla almayacak bir malzemenin seçilmesine özen göstermek çok önemli bir nokta olmaktadır. Aksi takdirde tersine bir etki görülebilmektedir ve yağ bezleri fazla yağ üretebilmektedir. Unutmamak gerekir ki, cildin aşırı temizlenmesinden kaynaklanan aknelerde oluşabilmektedir. Bu nedenle sizler için çok kısa bir şekilde temel akne bakımı rehberi derledik.

Akne veya Sivilce Tedavisinde Uygulanan Genel Kurallar Nelerdir?

Akne veya sivilceli bir cildiniz varsa, cilt toniğinizin çok az alkol içermesi gerekmektedir. Bu nedenle de Ducray gibi markaların antiseptik ve ağrı dindirici maddelerle zenginleştirilmiş olan ürünlerine bakmak çok mantıklı bir hareket olacaktır.

Koruyucu kremler içinde en uygun olanlar cilde mat bir görünüm veren ve çabuk uçan kremler olmaktadır. Çünkü, Sebamed gibi bu kremlerin içindeki yağlı kısım deriyle direkt olarak temas etmemektedir ve aslında bu zaman zaman gerekli bir durum olmaktadır.

Temizlik maskeleri cildi rahatlatan ve yağ üretimini azaltan A, E, F vitaminleri ve atkuyruğu lavanta adaçayı biberiye mercanköşk gibi bitki özleri içermektedir.

Bunların dışında akne veya sivilce bakımı için bir estetisyenin belli sıklıkta uygulayacağı derinlemesine temizlik cildin durumunu kontrol altında tutmaya yardımcı olmaktadır. Akneli cilde makyaj yaparken özel hazırlanmış ürünler kullanmaya dikkat edilmesi büyük önem kazanmaktadır. Örneğin; yağsız bir toz fondöteni kuru bir sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz. Sivilcelerin azdığı dönemlerde pek makyaj yapmamanız daha iyi olabilmektedir.

Ortalama bir estetik uzmanı akne sorununuzu 2– 3 ayda kolaylıkla çözebilmektedir. Uygulanacak tedavi kozmetik malzemelerle de takviye edilen birkaç ilacın kullanımına dayanmaktadır. Günümüzde ilaçların içerdiği retin- A gibi temel aktif maddelerin oranının düşürülmesi yan etkileri azalttığı gibi mükemmel sonuç elde edilmesine de yardımcı olmaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: akne, sivilce nasıl geçer, sivilce kremi, akne nasıl geçer, sebamed, ducray
Nisan 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR