Ahşap Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

Ahşap Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

Ahşap genel anlamda bulunduğu konuma sıcaklık hissi veren bir malzemedir ve başta parkeler olmak üzere evdeki pek çok malzemenin hammaddesi konumunda yer alır. Çünkü, ahşap malzemeler deterjan temizlik ürünleri gibi ürünler ile çok kolay bir şekilde temizlenebilen maddelerdendir. Ancak yine de ahşap temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları sizler için kısaca özetledik.

Türüne Göre Ahşap Yüzeyler Nasıl Temizlenir?

Ahşap yüzeylerin temizlenme şekilleri kendi içlerinde pek çok türe ayrılmıştır. Bu türlerin her birinin temizlenmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Sizler için bu noktaları özetledik.

Parkelerin Temizliği

Hangi parke türünü kullanıyor olursanız olun dikkat etmeniz gereken şeyler büyük oranda aynıdır. İlk olarak parke üzerindeki tozların elektrikli süpürge ya da kuru bez ile toplanması gerekir. Ancak elektrikli süpürgenin çok güçlü bir ayarda olmaması ve kuru bezle de çok fazla bastırılarak temizliğin yapılmaması gerekir.

Tozları temizlenen parkeler Incia Natural Floor Cleaner gibi ahşap yüzey temizleyiciler ile daha parlak ve aydınlık bir görüntü sağlayabilir.

Ahşap Mobilyaların Temizliği

Ahşap mobilyaları temizlemeden önce birikmiş tozların mobilya üzerinden yumuşak bir bez ile alınması gerekir. Bu işlemin ardından ise ahşap temizlemek için özel olarak üretilen ürünlerin önerilen miktarların üstüne çıkmayacak şekilde kullanmanız gerekir. Ardından temiz bir bezin iyice ıslatılması ve sıkılması gerekir. Böylelikle mobilya üzerinde nem kalmayacak ve ahşap zarar görmeyecektir.

Bunun dışında ahşap temizleyicilerin sprey şeklinde olan ürünlerini alarak da temizliğinizi yapmanız mümkün hale gelecektir. Çünkü, zaman zaman sıvı ahşap temizleyiciler mobilya üzerinde nem bırakabilmektedir. Bunun önlenebilmesi adına ise sprey gibi ürünler kullanarak nem kalma riskini düşürebilirsiniz.

Ahşap Yüzeyleri Temizleme Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ahşap yüzeylerin temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta su ile çok fazla temasa girmemesine dikkat etmektedir. Çünkü, yoğun suya maruz kalan ahşap nem yüzünden zarar görebilir. Aynı şekilde çok fazla kimyasal ürün kullanmakta ahşaba zarar verebilir. Bu nedenle ahşap temizlerken su kullanımına ve kimyasal madde kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

https://www.dermoailem.co

Etiketler: ahşap yüzeyler nasıl temizlenir, yüzey temizleyici, deterjan temizlik ürünleri
Ekim 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR