Afrika sardunyasının Faydaları Nelerdir?

Afrika sardunyasının Faydaları Nelerdir?

Güney Afrika geleneksel tıp yöntemlerinde sıklıkla başvurulan Afrika sardunyası insan sağlığı için önemli bir bitki olmaktadır. Geleneksel tıp yöntemlerinde bitkinin kökü ekstresinin çıkarılması için distile edilmektedir. Aynı zamanda da belirtilerin hafifletilmesi, hastalığın süresinin kısaltılması için öksürük ve soğuk algınlığı ilacı olarak kullanılabilecek bir multivitamin olduğu söylenmektedir.

Bu ilacı hazırlayanlar Afrika sardunyasının soğuk algınlığı, bronşit ve sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabildiğini belirtmektedir. Afrika sardunyası hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.

Afrika sardunyasının Faydaları

2013 yılında Cochrane Database of Systematic Reviews’te yayınlanan bir araştırmaya göre, araştırmayı yapan kişiler geçmişte yayınlanmış araştırmaları analiz etmiştir. Bu analiz sonucunda da Afrika sardunyasının soğuk algınlığı ile sinüzit enfeksiyonunun süresini azaltabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu bulgulara karşın araştırmanın yazarları çalışmaların kalitesinin düşük olduğunu düşünmektedirler.

Bu bitkide yer alan umkaloba özütü, grip, bronşit, sinüzit, viral enfeksiyonlar ve anjine iyi gelmektedir. Burun akıntısı ve faranjite karşı oldukça etkilidir.

Bakteriyel rahatsızlıklar için uygundur. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yardımcıdır. Virüslere ve bazı bakterilere karşı antioksidatif özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bununla beraber umkabola özütünün balgam söktürücü özelliği söz konusudur.

Afrika sardunyası bitkisinin kökünden elde edilen umkabola soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Uzmanlara göre soğuk algınlığı için tüketilmesi durumunda iyileştirici etkisi bulunmaktadır. 

Akut Bronşit

Afrika sardunyası 2013 yılında Almanya’da yapılan bir çalışmaya göre bronşit belirtilerini hafifletme noktasında etkilidir. Önceki çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmada da bazı faydalı etkilere dair kanıtlar bulunmuştur. Ancak bu sonuçlar genelde araştırma kalitesinin düşük olması nedeniyle görüş ayrılığı yaratmaktadır.

Mevcut araştırmalara göre araştırmacılar, Afrika sardunyasının ekstresinin oral yoldan alınmasının faydaları ortaya konmuştur. Bu faydalara göre çocuklarda bronşit için orta düzeyde bir rahatlama yaratabileceği bulgusuna ulaşılmıştır. Ancak tablet formülasyonların herhangi bir etkisinin olmadığı kabul edilmektedir. Bu nedenle de Orzax Ocean Pelumcka Afrika sardunyası gibi damla formüllerin kullanılması önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: afrika sardunyası, afrika sardunyasının faydaları nelerdir, afrika sardunyasının faydaları, afrika sardunyası bitkisi, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Haziran 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR