5 Adımda Erkek Bakım Rehberi

5 Adımda Erkek Bakım Rehberi

Günümüz dünyasında birçok erkek bakımlı olmak için çaba göstermektedir. Bunun içinde sürekli bir arayış içerisinde bulunmaktadırlar. Bu nedenle aklında erkek bakımıyla ilgili sorusu olanlar için kısa bir erkek bakım rehberi derledik.

Saçlar

Bir erkeğin kıyafetini tamamlayan en önemli etkenlerden biri de şüphesiz saçı olmaktadır. Erkeklerin saçları kadınların saçlarına göre daha fazla oksijene ihtiyaç duymaktadır. O yüzden jöle ve sprey kullanıyorsanız maksimum 2 ayda bir saçınızı kestirmeniz önerilmektedir. Ayrıca, jöle ve sprey kullandığınızda yatmadan önce saçınızı yıkamanız önerilmektedir.

Saçlarınızı sürekli kazıtan erkekler bulunmaktadır. Saçlar kazıtılarak daha gür olması sağlanamamaktadır. Saçlarınızı daha fazla gürleştirmek istiyorsanız saç maskeleri kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ensenizdeki saçlarınızın çok uzamasına müsaade etmemeniz tavsiye edilmektedir. Bu nedenle de enseniz uzadığında gidip ensenizdeki saçları kestirmeniz gerekmektedir.

Tırnaklar

Temiz tırnaklar erkek bakımı için oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle tırnaklarınızı temiz tutmanız tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda da tırnaklarınızı dibinden kesmemeniz önemli olmaktadır. Tırnaklarınızı keserken mümkün olduğunca uçlarından ve köşelerinden kesmemeniz önerilmektedir.

Sakallar

Sakal bir erkeğin makyajı, aksesuarıdır. Sakallar da saçlar gibi bir yapıya sahiptir. Düzenli bakıma ve taranmaya ihtiyaçları vardır. Sadece düzenli tıraş olmanız sakalınıza yetmemektedir. Bunların yanı sıra Nivea Hassas Tıraş Köpüğü gibi köpük kullanmanız, Nivea Men Koruyucu Tıraş jeli gibi jeller kullanmanız ve daha sağlıklı ve ferah bir cildinizin olması için tıraştan sonra Eyüp Sabri Tuncer Tıraş Kolonyası gibi kolonyalarla cildinizin ferahlatılması gerekmektedir.

Cilt Bakımı

Erkeklerin cildi yağlanmaya daha uygun olmaktadır.  O yüzden peeling uygulaması bu açıdan önemli olmaktadır. Unutmamak gerekir ki cilt bakımın temel öğeleri; cilt temizliği ve nemlendiriciler olmaktadır. Tıraştan sonra mutlaka alkolsüz nemlendiriciler kullanmanız. Tıraş olmadan önce yüzünüzü ılık su ile yıkamanız gerekmektedir. Bu sayede gözenekler açılacağı için çok daha rahat ve kolay tıraş olabilirsiniz.

Dişler

Her şey güzel saç, sakal ve şekilden ibaret olmamaktadır.  Ağzınızı açtığınızda dişlerinizin görüntüsü de çok önemli bir bakım kriteri olmaktadır. Dişleriniz dış görünüşünüzün aynası olmaktadır. Temiz, sağlıklı ve bembeyaz dişler için yediklerinize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Asitli içecekler içmemeniz ve dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız bu açıdan önemli olmaktadır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: erkek bakımı, bakım, nivea men, tıraş jeli, nivea tıraş jeli
Mart 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR