4 Adımda Kış Aylarında Cilt Bakımı

4 Adımda Kış Aylarında Cilt Bakımı

Cilt bakımı sadece sıcak havalarda değil, yıl boyunca ihtiyaç duyulan bir zorunluluktur. Her mevsimin farklı etkilerinin olması cilt bakımında da ihtiyacın farklı olmasına neden olacaktır. Bunun için cildinize mutlaka olması gereken değeri her mevsim vermelisiniz. Kışın cilt bariyeri soğuk havadan daha fazla etkilenir ve doğal olarak nem kaybı, pullanma gibi durumlarla karşılaşır. Aşağıda bahsedeceğimiz 4 adım ise cildinizin daha sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Cildinizi Mutlaka Nemlendirmelisiniz

Kışın cildiniz daha erken kuruyacağından muhtemelen neme ve hidrasyona öncelik vermeniz gerekir.  Soğuk hava, sert rüzgarlar ve kuru iç ortam havası cildinizi kurutabilir ve dokusuna zarar verebilir. Kış aylarında nemlendirici uygulamayı daha fazla önemsemeniz gerekir. Bepanthol Derma Yoğun Nemlendirici Günlük Vücut Losyonu 200 ml, günlük vücut losyonu çok kuru ve hassas ciltler için geliştirilmiştir. İçeriğindeki Provitamin B5 Bakım Kompleksi kuruluğun temel kaynağına inerek 48 saat süren içten dışa kalıcı nemlendirme sağlar.

Güneş Kremi Kullanın

Nemlendiriciler kuru ciltler için ne kadar önemliyse kışın güneş kremi kullanmak da o kadar önemlidir. Genelde insanlar güneş kremlerinin güneşe çıkıldığında kullanılması gerektiğini düşünür, oysaki güneş kremlerinin amacı cildin güneşin zararlı ışınlarına karşı korunmasını sağlamaktır. Güneş kışında var olduğu gibi yaz mevsiminden çok daha fazla etkisini göstermektedir. Bunun için kışın bakım rutini oluştururken güneş kremini de kullanmak gerekir.

Peeling Önemli

Biraz peeling yapmanız gerekebilir, ancak ne kadar olduğuna dikkat etmelisiniz. Aşırıya kaçmadan cildinize nazik bir şekilde peeling yaparak kan dolaşımını hızlandırabilir ve bu sayede daha canlı ve daha parlak cilde sahip olabilirsiniz.

Herkesin cildi farklıdır. Cildiniz yağlı, kuru, hassas, akneye meyilliyse veya egzama gibi sorunlarla karşı karşıya olabilir. Cildinizin tipini ve neye ihtiyacı olduğunu bilirseniz ona bakımınız da daha kolay olacaktır. Nemlendirici & Onarıcı ürünler her cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayacak çeşitliliğe sahiptir.

Cilt Bakım Maskeleri

Cildinize maskeler uygulayabilirsiniz. Maskelerin amacı cildin beslenmesini sağlamak ve bu sayede hem nem dengesini korumak hem de daha yumuşak kalmasını sağlamaktır. Maske uygulamaları kışın yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesidir.

Cilt bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: nemlendirici, cilt bakımı, cilt bakım maskesi, bepanthol, bepanthol nemlendirici
Ocak 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR