1 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

1 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur

Bebekler dünyaya ilk geldiklerinde savunmasız, çaresiz ve anne sevgisine muhtaç olur. Bu süreç bebeğin dış dünyaya alışmasını sağlayıncaya kadar devam eder ve her anne, babanın bu süreçte bebeklerine olabildiğince hassas davranması gerekir. Bebek doğduğu andan itibaren gelişimini devam ettirdiği gibi ilk aylarda bu gelişim çok hızlı ve gözle görülür bir şekilde olur. Bunun için annelerin ilk 1 aylık dönemde bebeklerine nasıl bakacakları konusunda kaygı yaşaması normaldir.  

Bebekler dünyaya ilk geldikleri anda genel olarak 47–52 cm uzunluğunda olur. İlk aylarda her şeyden korkmanız normal ama endişe etmenize gerek olmadığını daha sonra anlarsınız. Örneğin bebeğinizin sizin gözünüzün içine bakmaması çok normaldir, çünkü henüz görüş mesafesi 6–12 cm arasındadır ve bunun için görme tam olarak kazanılmamıştır. 1. Ayın sonunda sizi daha rahat tanıyacağından emin olabilirsiniz.

Doğumun gerçekleşmesinden 2–4 gün arasında sizde bir değişim olmaya başlayacak. Süt bezleriniz daha hızlı çalışacak ve göğüslerinizde bir dolgunluk oluşmaya başlayacak. Bu vücudunuzun hormonlarla bir savaşı demektir ve bu süreçte sütüm gelmiyor endişesine kapılmamalısınız. Çünkü sütünüz her şekilde gelecektir. Önemli olan konforunuzu olabildiğince artırmaktır. Örneğin ılık duş alabilirsiniz, emzirmeden önce göğsünüze kompres yapabilirsiniz destekleyici sutyenler kullanabilirsiniz gibi sayılabilir. 

Eğer sütünüzün gelmediğini düşünüyorsanız o zaman milkway milkplus emziren anne içeceği tavsiye edebiliriz. Emziren annenin süt üretimini ve anne sütü azlığı sonucuna sebep verebilecek endişe, stres gibi olguları yok eder. Milkplus'ın aynı zamanda hazımsızlık ve gaz sorunlarına da etki ettiği tespit edilmiştir. Ürünü kullanan annelerin sütüyle beslenen bebeklerde gaz sancılarının daha az olduğu ve bebeğin gaz sorunu yaşamadan daha düzenli uyuduğu görülmüştür.

Bebeğinizi her 2 saatte bir mutlaka emzirin, o uyanmak istemeyecektir ama siz  onu mutlaka uyandırın, çünkü açlık süresi ne kadar uzarsa bebeğinizin şekerini düşürme ihtimalinizde o kadar artacaktır. 

Sarılık  

Bazı bebekler doğduktan sonra sarılık olabiliyorlar. Hiç endişe etmeyin, çünkü her sarılık tedavi gerektirmez. Ancak tedavi görmesi gerekiyorsa bu durumda doktorunuz sizi yönlendirecektir. 

Yeni doğum yapan annelerin ihtiyaç duyabileceği tüm ürünlere https://www.dermoailem.com adresinden ulaşılabilir ve sipariş verilebilir.
Etiketler: bebek gelişimi, sarılık, bebeklerde sarılık, sarılık neden olur, sarılık tedavisi, emziren anne içeceği, bir aylık bebek gelişimi
Mayıs 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR