sepetindirimi-üründetay
 

 

  • Hafta içi saat 16:00'ya Kadar Verilen Siparişler

    Aynı Gün

    Kargo

  • Tüm Ürünlerde Seçili Kargoda

    Kargo

    Bedava

  • %100 Orijinal Ürün

    Orijinal

    Ürün

KOZMETİK VE DERMOKOZMETİK ÜRÜNLERİNDE TANITIM VE SAĞLIK BEYANI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARI'yı okumak için tıklayınız.
ProbiyotiklerEnterogerminaEnterogermina Yetişkin 6 Milyar 9 Saşe
ProbiyotiklerEnterogerminaEnterogermina Yetişkin 6 Milyar 9 Saşe

Enterogermina Yetişkin 6 Milyar 9 Saşe (ENT000006)

4,00
Para Puan : 5
İndirim Oranı : %36 İndirim
Fiyat : ₺297,90(KDV Dahil)
İndirimli : ₺190,00(KDV Dahil)
Barkod : 8699809240537

Enterogermina 6BN ODG 9 Saşe

Enterogermina, içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar ile sindirim sisteminizi düzenlemeye ve bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olur.

Enterogermina 6BN ODG 9 Saşe

Yetişkinlere Özel 6 Milyarlık Ağızda Eriyen Yeni Formül
Enterogermina, içeriğindeki probiyotik mikroorganizmalar ile sindirim sisteminizi düzenlemeye ve bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olur.

Form:
Ağızda Eriyen 9 saşe
Yetişkinlere Özel

Yaş Grubu:
11 yaş ve üzeri yetişkinlerin kullanımına uygundur.

Kullanım şekli:
Enterogermina 6 Milyar ağızda eriyen saşe paketi açılarak direkt ağıza dökülerek tüketilir.

İçindekiler

Bağırsak mikrobiyotasının dengesi her insanda farklıdır. Yaşa göre değişir,dinamiktir ve denge durumundadır. Bu denge çok çeşitli sebepten etkilenebilir. Kullandığınız antibakteriyel ilaçlar veya yetersiz beslenme gibi faktörlerin yanı sıra ani sıcaklık değişiklikleri, seyahat, çevre kirliliği, hormon kullanımı, stres gibi durumlar da hassas olan mikrobiyota dengesini bozabilir.

Bu durumlarda, “iyi bakterilerin” sayısı ve çeşitliliği azalırken, zararlı bakterilerin sayısı da artabilir. Bu durumda bağırsak mikrobiyotasının dengesi bozulabilir.

Bağırsak mikrobiyotası dengesizliğinin sebepleri nelerdir?

“İyi bakterilerin” sayısı azaldığında, vücut için gerekli vitaminlerin ve yararlı maddelerin üretimi düşebilir. Bağırsakların besleyici öğelerden yararlanma ve enfeksiyonlara karşı koruyucu maddeleri sentezleme kapasitesi azalabilir.

Bağırsak mikrobiyotasının dengesi her insanda farklıdır, yaşa göre değişir, dinamiktir ve denge durumundadır. Bu denge, birçok sebeple bozulabilir. Günlük yaşantımızın kalitesi için bozulan dengenin yeniden kurulması önemlidir.

NEDEN ENTEROGERMINA?
Enterogermina canlı spor içeren bir probiyotiktir.

Spor, bakterinin kendini korumaya almış halidir. Enterogermina'nın içerisindeki Bacillus clausii bakterisi, doğal olarak spor yapma özelliğine sahiptir. Bu sporlar, midedeki asidik ortam bariyerini aşarak bağırsağa ulaşır.

Bağırsakta uygun ortamı yakalayarak canlı hale dönüşür ve çoğalmaya başlar (kolonize olur). Ancak bu şekilde yararlı etkilerini gösterebilir.

BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINA ETKİ EDEN BAZI DURUMLAR
İrritabl Bağırsak Sendromu (Huzursuz Bağırsak Sendromu)
İrritabl (huzursuz) bağırsak sendromunun nedenlerinden biri, şiddetli zihinsel baskıdır (sınav, önemli bir toplantı vb. öncesinde ishal yaşanması gibi). Stresin yanı sıra bazı gıdalara aşırı duyarlılık (alerji ve intolerans), kötü yeme alışkanlıkları, kadınlarda adet döngüsü (bağırsak, dişilik hormonlarındaki değişikliklere çok duyarlıdır ve dolayısıyla bu dönemde sıklıkla ishal meydana gelir) veya bağırsak mikrobiyotasının normal dengesini bozan zararlı mikroorganizmalarla temas gibi faktörlerden dolayı yetişkinlerde ishal meydana gelebilir.


Antibakteriyel İlaçlar ve Diğer Tıbbi Ürünler
Antibakteriyel ilaçlar ve bağırsak mikrobiyotası güçlü bir karşılıklı ilişki içindedir. Antibakteriyel ilaçlar, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi için gereklidir, ancak çoğu durumda mide-bağırsak hastalıkları şeklinde yan etkilere sebep olabilir.

Antibiyotikler vücudumuzdaki kötü bakterileri hedeflerken iyi bakterileri de etkileyebilirler. Yapılan son çalışmalarda antibiyotiklerin bağırsak mikrobiyotasında yaratabileceği olumsuz etkilerin uzun süre devam edebildiği gösterilmiştir. Bu durumda bozulan bağırsak mikrobiyotası, ishal gaz, kabızlık şişkinlik gibi rahatsızlıklara yol açabilir.

Antibiyotik kullanımı sırasında probiyotik desteğine başlamak ve antibiyotik bittikten sonra en az 1 hafta daha devam edilmesi veya antibiyotikle beraber gelişen bir sindirim sistemi düzensizliği görüldüğünde başlanması bağırsak mikrobiyotasının fizyolojik dengesini korumak veya yenileyebilmek için faydalı olabilir.

Beslenme ve Dış Faktörler
Hayat boyunca, kilo verme amaçlı diyetler, başka ülkelere yapılan seyahatler, mevsimsel beslenme değişiklikleri gibi çeşitli dış faktörler günlük rutinimizin dışına çıkmamıza yol açabilir. Bu durum, bağırsak mikrobiyotasının dengesini etkiler; karında şişlik, ishal, karın ağrısı, karında ağırlık hissi gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Genellikle seyahatlerde meydana gelen ani iklim değişikliği veya ani sıcaklık değişimleri (yazın klimalı bir yerden sokağa çıkmak gibi) bile mikrobiyotanın sağlığını etkileyebilir ve sindirim sistemi düzensizliklerine neden olabilir.

Gıda Hassasiyeti
Gıda hassasiyeti gelişiminin başlıca nedenleri, beslenme ve yaşam tarzı olarak kabul edilmektedir. Hareketsiz yaşam tarzı, sigara kullanmak, aşırı alkol tüketimi, sindirim sisteminde dengesizliklerin gelişimine yol açabilir.

Gluten Hassasiyeti veya Çölyak Hastalığı
Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı, vücut gluteni (buğday, çavdar, arpa ve yulafta bulunan bir protein) parçalayamadığında ortaya çıkan bir bağırsak fonksiyon bozukluğudur. Bu fonksiyon bozukluğu da bir tür gıda hassasiyetidir. Belirtileri arasında ishal, kilo kaybından dolayı halsizlik, sinirlilik, karın ağrısı ve kramplar vardır. Çocuklar, büyümenin engellenmesi gibi yetersiz veya dengesiz beslenme belirtileri de yaşayabilir.

Stres ve Kaygı
Günümüzde bağırsaklarımız ikinci beyin olarak adlandırılıyor. Anne karnındaki gelişim sırasında, beyin ve bağırsak aynı hücrelerden gelişir ve bazı hücrelere karşı eş değer duyarlılığa sahiptir.

Beyin ve bağırsak arasındaki bu ilişki sonra da devam eder. Bu iki yapı, yaşam boyunca birbirleriyle yakından ilişkilidir. Bu sebeple, sinir sisteminin uyarılmasıyla üretilen hormonal maddeler, hem beyni hem bağırsağı ve dolayısıyla bağırsak mikrobiyotasını etkiler. Sonuç olarak, beyin düzeyinde gerçekleşen her olay, özellikle stres ve kaygı durumunda, genellikle bağırsakların işlevini etkileyebilir.

Bununla beraber, yapılan son çalışmalar mutluluk hormonu olarak da bilinen serotoninin %95’inin bağırsakta sentezlendiğini göstermiştir. Bilim insanları, bağırsaklarımız ve mutluluğumuz arasındaki ilişkiyi açıklamak için birçok çalışma yürütmektedir.

Uyarılar/önlemler:
Tavsiye edilen günlük porsiyon aşmayın.
Takviye edici gıdalar normal beslenmenin önüne geçemez.
Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayın.
• İlaç değildir!
• Hastalıkların önlenmesi veya tedavi etmesi amacıyla kullanılamaz!
• Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumlarında doktorunuza danışınız.
• Ağız yoluyla içilen sıvıdır.
• Sağlıklı yaşam için dengeli ve çeşitli beslenme önemlidir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR