Saçları Canlandırmak İçin Neler Yapılabilir?

Saçları Canlandırmak İçin Neler Yapılabilir?

Saçları Canlandırmak İçin Neler Yapılabilir?

Saçı doğal olarak kullanmak için canlandırmak.

Saçların sürekli canlılığını alır ve mat bir görünüm alır. Restorex Besleyici Bakım Şampuanı içerisinde bulunan 7 çiftçi yağ ile saçı ağırlaştırmadan, kökten uca besler. Argan, gül, ceviz, zeytin, kayısı, badem ve çörek otu yağı ile göz alıcının bir ayrıntılandırılmasını sağlar. İpeksi bir yumuşaklık verir[1].

DOĞAL SAÇ BAKIMI NEDİR? Oriflame olarak doğal içeriklerin bitkilerden veya diğer doğal kaynaklardan elde edilmesi sağlanır. Ürünlerimizin doğal içerikleri bu kaynaklar özel aletlerle çekiliyor. Kimyasal alternatifler yerine doğal çözücüler kullanılır[2].

Siyah çay saçlara yumuşaklık ve yumuşaklık kazandırır. Bir diğer fonksiyon ise UV ışınlarının nedeni olduğu yıpranmalara karşı saçı koruma görevinin üstlenmesidir. Demlenmiş çaya bir ya da iki damla yasemin yağı değişir ve şampuanlanan saç bu karışımı ile durulanır. On beş dakika sonra saçlar su ile yıkanır. Haftada bir ya da iki defa savunmak faydalı olacaktır[3].

Sağlıklı saç bakımını

Dolgun ve sağlıklı görünen saçlar için düzenli saç bakımı büyük önem taşır. Düzenli olarak yapılan saç bakımıyla birlikte hem saçınızın ihtiyacı olan besinleri sağlamış oluyorsunuz hem de saçınızı olumsuz dış etkenlere karşı koruyorsunuz. Düzenli saç bakımı rutininde doğal yağların ayrı bir önemi vardır. Yağlar, özellikle saçların beslenmesi dağılımını gösterirken araladığımız korumayı sağlama kısmında da etkililer. Biz de bu yazımızda sağlıklı saçlar için saçı besleyen 11 yağdan behsedeceğiz.[4].

Sağlıkla bağlantılı saçların yolu, saç yapınıza uygun olan ürünleri doğru şekilde kullanmaktan geçiyor. Yıkama sırasında saç güçlendirici şampuan kullanarak aynı renkli bir saç bakım kremi ile şampuanın uzunluğunu artırabilirsiniz. Hintli kadınların güzelliği rutinlerinden ilham alarak hazırlanmış, Dove Hindistan Cevizi Yağı ve Zerdeçal Yağı Özlü Şampuan'ı listeledi. Hindistan cevizi yağı ve zerdeçal yağı içeren özel formül ile zayıflayan ve yıpranmış saçlarınızın eski günlerdeki günlerine döndüğüne yardımcı olacağınızı hissedeceksiniz. Yıkama sırasında saçlarınıza diplerinize ve uçlarına masaj yaparak kullanırsanız, saç bakım ürünlerinden faydalanmayı artırabilirsiniz[5].

Basit birkaç işlemden oluşan evde saç bakımı, deriyi izleyebilmeniz için oldukça faydalıdır. Bu bakım işlemleri sayesinde saçlarınızın, sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olabilirsiniz. Saç bakımı nasıl yapılır işlemlerine ve işlemleri doğru sıralama ile tamamlayarak başlayabilirsiniz. Doğru sıralamayla yapılmayan bakım, saçlarda yıpranmaya neden olabilir. Evde saç bakımı için ilk olarak saçın doğru bir şekilde temizlenmesi gelir. Bu konuda şampuan ve krem ​​seçiminiz oldukça önemlidir. Daha sonra saç bakım maskesi uygulanarak saçların beslenmesi sağlanır. Saç bakım yağı, saçlarda kepek gibi olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçilebilir. Son olarak saçın şekillendirilmesi için ısı yayan saç şekillendirici kullanımı azaltılabilir[1].

Saçları canlandırmaya yönelik profesyonel saç bakımları.

Kuaförlerde tasarruflarımız gibi saç endişelerine yönelik pek çok bakım seçeneği mevcut. Zayıflayan, yıpranan, dökülen, parlaklığını kaybeden, sağlıksız görünen, kuru, boyalı ve kıvırcık saçlar için farklı farklı bakımlar mevcut. Bu bakımlardan ihtiyaçlarının karşılığında, hatta kişiselleştirilmiş bakımlarla saçına tek seferde farklı iki bakım bile yaptırabilirsin[6].

Evde uygulayabileceğiniz bu basit saçlarınızı canlandırabilir, sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı derinize de düzenli olarak soyarak ölü derilerden arındırabilir ve saçların daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Bunların yanı sıra, saçlarınızı düzenli olarak uzatarak uçlarındaki yıpranmış kısımlardan kurtulabilir ve saçların daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz[1].

Saçlarını tamamıyla kaybetmemiş kişilerin doğal saç bakım yöntemleri ile saç yayılma süreci durdurulabilir veya yavaşlatılabilir. Saç ekimi yapan kişinin de saçlarının bakımına özen gösterilmesi tavsiye edilir. Saçlar, kişinin sosyal yaşantısını önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle saçların bakımı için, kişilerden gelenler yapılmalıdır[3].

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Saç Bakım Ürünlerini Hemen İncele

Nourkrin Woman 60 Tablet

Minoxil Forte Deri Spreyi %5 60 ml 2 Adet

Bioxinin Bioxcin Forte Minoksidil %5 Deri Spreyi 60 Ml

Priorin Intense 180 Kapsül 3 Aylık Avantajlı Bakım Paketi

Referanslar

1. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren restorex.com.tr/blog/evde-sac-bakimi-nasil-yapilir
2. DOĞAL SAÇ BAKIMI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren tr.oriflame.com
3. Doğal Yöntemlerle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren estecenter.com/dogal-yontemlerle-sac-bakimi-nasil-yapilir/
4. Sağlıklı Saçlar için Saçı Besleyen 11 Yağ. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren otaci.com/saglikli-saclar-icin-saci-besleyen-11-yag/
5. 5 Adımda Saçları Güçlendirme İpuçları | Dove. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.dove.com
6. Kuaförde saç bakımı nasıl yapılır? Hangi bakımları yaptırabilirsin?. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.herkesicinguzellik.com

Etiketler: saç bakımı, saç dökülmesi, sağlıklı saçlar,
Mayıs 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR