Blog Başlık

  • D vitamininin özelliği vücudun kendisi tarafından üretilebilmesidir . Cilt güneş ışığına maruz kaldığı anda (bulutlu günlerde bile) D vitamini öncülünü üretmeye başlar. Günlük ihtiyacın %80 ila 90'ı vücudun kendi üretimiyle karşılanır. D vitamini eksikliğini teşhis etmek için doktor kapsamlı bir tıbbi öyküden sonra kan testi ister . Kandaki 25-hidroksivitamin D (kalsidiol) düzeyi belirlenir. D vitamini vücutta bu formda depolanır.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • D vitamini açısından zengin gıdaların listesi kısadır. Hayvansal kökenli gıdalar grubundan balıkları da belirtmek gerekir. D vitamininin klasik kaynağı , birçok insanın kendi çocukluklarından aşina olabileceği morina balığı karaciğeri yağıdır . Morina, mezgit balığı ve morina balığının karaciğerinden elde edilen bir yağdır. Aynı zamanda A ve E vitaminlerinin yanı sıra sağlıklı doymamış yağ asitleri de sağlar. D vitamini açısından zengin gıdaların listesi kısadır. Hayvansal kökenli gıdalar grubundan balıkları da belirtmek gerekir. D vitamininin klasik kaynağı , birçok insanın kendi çocukluklarından aşina olabileceği morina balığı karaciğeri yağıdır . Morina, mezgit balığı ve morina balığının karaciğerinden elde edilen bir yağdır. Aynı zamanda A ve E vitaminlerinin yanı sıra sağlıklı doymamış yağ asitleri de sağlar.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • D vitamini terimi, vücutta kalsiyum mineralinin işlenmesinde önemli rol oynayan çeşitli maddeleri kapsar. Diğer özelliklerinin yanı sıra sağlıklı, dayanıklı kemiklerin gelişmesini sağlar . Bu arada, "D vitamini" terimi bu durumda tamamen doğru değildir. Vitamin, sağlıklı bir metabolizma için gerekli olan bir besindir. Vücudumuz vitaminleri kendisi üretemez. Bu yüzden yiyeceklerle birlikte tüketilmeleri gerekiyor.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • Nisan 06, 2024 Beslenme Önerileri

    İyi dengelenmiş bir vejetaryen diyet sağlıklı olmaktadır. Bununla birlikte, hayvansal gıdalar ve benzeri yiyeceklerin tüketilmemesi durumunda bazı eksiklikleri vardır. Protein ve omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra çinko, selenyum, demir ve B12 vitamini gibi mineraller et, tavuk ve balıkta bol miktarda bulunur. Kalsiyum, D vitamini ve B vitaminleri, süt ve yumurta gibi diğer hayvansal ürünlerde bol miktarda bulunur. Bu yiyecekler tüketilmediğinde insan vücudunda eksiklikleri hissedilir. Bu eksiklikler sonucunda inme riski, saç kaybı, kolin riski, halsizlik, anemi ve tiroid hastalığı gibi sorunlara yol açabilmektedir. Meyve, sebze, kepekli tahıllar, protein kaynakları ve güçlendirilmiş gıdaların bir karışımını tüketerek ihtiyacınız olan besin maddelerini elde etmek kolaydır. Takviyeler ve multivitaminler tüketmek eksiklikleri gidermenin başka bir yoludur[1].

    vejeteryan, vejetaryen, vejetaryen beslenme
  • Dengeli beslenme ve düzenli egzersiz de dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşam tarzı izleyin. Sağlıklı bir yaşama sahip olabilmek için dengeli beslenme, egzersiz yapma, stresten uzak durmaya çalışma, gıda takviyeleri kullanma gibi pek çok adım atıyoruz. Her yaptığımız aktivitede vücudumuzu daha zinde tutmayı, hastalıklara karşı korunmayı hedefliyoruz[1].

    bağışıklık, takviye edici gıda, besin gıda takviyesi, bağışıklık sistemi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR